Активирана клизишта и одрони, нове поплаве

Невријеме праћено јаком кишом и градом у општини Нови Град проузроковало је неколико клизишта и одрона, као и поплаву у Долини Јапре.

Република Српска 27.05.2014 | 15:19
Активирана клизишта и одрони, нове поплаве


Усљед невремена, које је јуче око 17.00 часова захватило ову општину, ријека Јапра поново је изашла из корита, али је овај пут поплавила само обрадиво земљиште.

Пет кућа и 15-ак помоћних објеката у насељу Халиловићи поплавио је поток Сухачица.

Јака бујица је у подгрмечком дијелу општине значајно оштетила све локалне путеве у насељима Кршље и Мала Новска Рујишка.

У овом дијелу општине из корита је изашла ријека Војскова, а активирано је више клизишта и одрона.

Начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић изјавила је данас да комисије за процјену штета од поплаве која је протеклих дана захватила општину још нису завршиле сав посао на терену, а да је настала нова штета.

"Комисија је већ синоћ била на терену, а јутрос су наставили посао, комунална служба обилази путеве, да би се утврдило гдје је потребно хитно интервенисати", додала је Рајилићева.

Она је навела да су у појединим дијеловима у Долини Јапре по четврти пут ове године поплављене засијане површине и да ће штета на усјевима бити тотална.

У метеоролошкој станици у Новом Граду измјерено је да је пало 30 литара кише по метру квадратном, али су падавине на градском подручју биле мањег интензитета.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Воздра

27.05.2014 15:28

Неко је проклео Босну и Херцеговину неко ме смо дужни остали неко икад види после горег боље само је код нас горе после горег

ОДГОВОРИТЕ