Aktivirana klizišta i odroni, nove poplave

Nevrijeme praćeno jakom kišom i gradom u opštini Novi Grad prouzrokovalo je nekoliko klizišta i odrona, kao i poplavu u Dolini Japre.

Republika Srpska 27.05.2014 | 15:19
Aktivirana klizišta i odroni, nove poplave


Usljed nevremena, koje je juče oko 17.00 časova zahvatilo ovu opštinu, rijeka Japra ponovo je izašla iz korita, ali je ovaj put poplavila samo obradivo zemljište.

Pet kuća i 15-ak pomoćnih objekata u naselju Halilovići poplavio je potok Suhačica.

Jaka bujica je u podgrmečkom dijelu opštine značajno oštetila sve lokalne puteve u naseljima Kršlje i Mala Novska Rujiška.

U ovom dijelu opštine iz korita je izašla rijeka Vojskova, a aktivirano je više klizišta i odrona.

Načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić izjavila je danas da komisije za procjenu šteta od poplave koja je proteklih dana zahvatila opštinu još nisu završile sav posao na terenu, a da je nastala nova šteta.

"Komisija je već sinoć bila na terenu, a jutros su nastavili posao, komunalna služba obilazi puteve, da bi se utvrdilo gdje je potrebno hitno intervenisati", dodala je Rajilićeva.

Ona je navela da su u pojedinim dijelovima u Dolini Japre po četvrti put ove godine poplavljene zasijane površine i da će šteta na usjevima biti totalna.

U meteorološkoj stanici u Novom Gradu izmjereno je da je palo 30 litara kiše po metru kvadratnom, ali su padavine na gradskom području bile manjeg intenziteta.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vozdra

27.05.2014 17:28

Neko je prokleo Bosnu i Hercegovinu neko me smo dužni ostali neko ikad vidi posle goreg bolje samo je kod nas gore posle goreg

ODGOVORITE