Годишњица Ваздухопловства и ПВО ВРС (ВИДЕО)

Служењем парастоса и полагањем вијенаца на војном дијелу Аеродрома Бањалука у Маховљанима, обиљежена је 22 годишњица од оснивања Ваздухопловства и противваздушне одбране Војске Републике Српске.

Република Српска 27.05.2014 | 21:05
Годишњица Ваздухопловства и ПВО ВРС (ВИДЕО)

Сваке године, 27. маја, Смиљка Станковић  се присјећа шта је све овај датум значио за њеног брата, мајора Миодрага Ећимовића, који је остварио свој дјечаки сан, али је као припадник Војске РС у 36 години живота погинуо 2. августа  1993. године, када је срушен његов хеликоптер.

Током  обиљежавања и ове, 22 годишњице од оснивања Ваздухопловства и противваздушне одбране Војске РС, истакнут је значај тог  војног сегмента у стварању  Српске. То је и прилика да се нагласи да се жртве неће и не смију заборавити.

Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија је сугерисао команданту Трећег пјешадијског РС пука Оружаних снага БиХ да поднесе иницијативу да се спомен плоча  из касарне Залужани погинулим припадницима ваздухопловства и ПВО Војске РС постави  у Основној школи у Залужанима.

Вијенце на спомен-обиљежје погинулим припадницима Ваздухопловства и противваздужне одбране положили су осим изасланика предсједника Српске и делегације Владе и представници Борачке организације, ратних команданата  Ваздухопловства и ПВО и делегација Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ.

БН ТВ

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Браво БН-овци

27.05.2014 20:55

Ниједног јединог коментара!? Јер није политичка тема? Нема кога оптуживати? Хранити душу? Слава свим нашим борцима ВРС који уградише животе и дадоше крв своју да би нама било боље. Још мало па вас нико неће ни поменути витезови моји.... Не замјерите што нема коментара..РС је под водом па народ има прецег посла... Не замјерите витезови моји славни ни овим дежурним што не коментаришу јер тема није политичка а браћи Бошњацима сте огавни и нисте вриједни слова (како они воле рећи) Живјела ВРС! Живио ПВО! Живјела Српска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ваздухопловство

28.05.2014 06:56

Са цим пловите ваздухом да ми је знати хехе.........Накарадна Република са једним Хеликоптером. о Бозе ти валда знас ста радис!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ