Godišnjica Vazduhoplovstva i PVO VRS (VIDEO)

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na vojnom dijelu Aerodroma Banjaluka u Mahovljanima, obilježena je 22 godišnjica od osnivanja Vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Vojske Republike Srpske.

Republika Srpska 27.05.2014 | 21:05
Godišnjica Vazduhoplovstva i PVO VRS (VIDEO)

Svake godine, 27. maja, Smiljka Stanković  se prisjeća šta je sve ovaj datum značio za njenog brata, majora Miodraga Ećimovića, koji je ostvario svoj dječaki san, ali je kao pripadnik Vojske RS u 36 godini života poginuo 2. avgusta  1993. godine, kada je srušen njegov helikopter.

Tokom  obilježavanja i ove, 22 godišnjice od osnivanja Vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Vojske RS, istaknut je značaj tog  vojnog segmenta u stvaranju  Srpske. To je i prilika da se naglasi da se žrtve neće i ne smiju zaboraviti.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija je sugerisao komandantu Trećeg pješadijskog RS puka Oružanih snaga BiH da podnese inicijativu da se spomen ploča  iz kasarne Zalužani poginulim pripadnicima vazduhoplovstva i PVO Vojske RS postavi  u Osnovnoj školi u Zalužanima.

Vijence na spomen-obilježje poginulim pripadnicima Vazduhoplovstva i protivvazdužne odbrane položili su osim izaslanika predsjednika Srpske i delegacije Vlade i predstavnici Boračke organizacije, ratnih komandanata  Vazduhoplovstva i PVO i delegacija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

BN TV

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bravo BN-ovci

27.05.2014 20:55

Nijednog jedinog komentara!? Jer nije politička tema? Nema koga optuživati? Hraniti dušu? Slava svim našim borcima VRS koji ugradiše živote i dadoše krv svoju da bi nama bilo bolje. Još malo pa vas niko neće ni pomenuti vitezovi moji.... Ne zamjerite što nema komentara..RS je pod vodom pa narod ima preceg posla... Ne zamjerite vitezovi moji slavni ni ovim dežurnim što ne komentarišu jer tema nije politička a braći Bošnjacima ste ogavni i niste vrijedni slova (kako oni vole reći) Živjela VRS! Živio PVO! Živjela Srpska!

ODGOVORITE
Name

vazduhoplovstvo

28.05.2014 06:56

Sa cim plovite vazduhom da mi je znati hehe.........Nakaradna Republika sa jednim Helikopterom. o Boze ti valda znas sta radis!!!!!!

ODGOVORITE