Доњецки аеродром под контролом Кијева, 40 жртава

Украјинске снаге су послије крвавих борби са проруским снагама на аеродрому у Доњецку, на истоку Украјине, повратиле контролу над тим аеродромом, а том приликом је погинуло 40 људи, изјавили су данас украјински званичници.

Свијет 27.05.2014 | 12:39
Доњецки аеродром под контролом Кијева, 40 жртава


"Аеродром је у потпуности под нашом контролом. Непријатељ је претрпио тешке губитке, док са наше стране нико није погинуо", изјавио је украјински министар унутрашњих послова Арсен Аваков, а пренијела агенција АФП.

Градоначелник Доњецка Александар Лукјаченко је изјавио: "Током антитерористичке операције је живот изгубило двоје цивила и 38 учесника борби".

Он је додао да је, поред 40 погинулих, повређена 31 особа, које се налазе на љечењу у локалним болницама.

Пуцњава и борба око превласти над главним аеродромом "Сергеј Прокофјев" у Доњецку трајала је јуче читав дан.

У ноћи између недјеље и понедјељка проруске снаге су дошле на аеродром и захтјевале су од украјинских трупа да га напусте.

Послије окршаја који је усљедио, украјинска војска је жестоко одговорила, употребивши хеликоптере и борбене летјелице. Проруске снаге тврде да су успјеле да оборе два хеликоптера украјинске војске.

Ријеч је о другом по величини аеродрому у цијелој Украјини, а од првенственог значаја је за ваздушни саобраћај за источне области - Доњецк, Запорожје, Луганск и Харков.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

27.05.2014 14:22

Требају се захвалити Путину сто је увукао народ у гузву и сад дигао руке од њих,сви це они тако проћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

27.05.2014 16:28

Теско оном ко се узда у Русе. Ја не знам како је народ тако глуп.

ОДГОВОРИТЕ