Инзаги дефинитивно тренер Милана

После трочасовног састанка који је трајао до иза поноћи, Берлускони и Галијани решили да после четири месеца уруче отказ Холанђанину и замене га његовим некадашњим саиграчем.

Фудбал 27.05.2014 | 11:22
Инзаги дефинитивно тренер Милана

Тренерска ера Кларенса Седорфа у Милану је завршена после само четири месеца, данас почиње ера Пипа Инзагија. Некадашњи саиграчи и перјанице Милана су синоћ били главна тема састанка Миланових челника Силвија Берлусконија и Адријана Галијанија. На крају је пала одлука да се Седорфу уручи отказ и да се Инзаги промовише у новог тренера Росонера.

Преко три сата је трајао састанак у Берлусконијевој вили у Аркореу којем су присуствовали Галијани и Инзаги. Претходно је током дана шпански стручњак Унаи Емери одбио понуду Росонера и Инзаги је остао једини кандидат. Берлускони се нећкао јер је Седорф зимус био лично његова жеља, али је на крају попустио под Галијанијевим притиском који никада није био одушевљен доласком Седорфа и форсирао је промоцију Инзагија.

Иако је Седорф успео да у другом делу сезоне подигне екипу и направи солидне резултате у односу на Алегријев тим из првог дела сезоне, то му није помогло да сачува посао. Забележио је 11 победа у 22 меча, донео Милану победу у дербију над Интером после три године, имао подршку навијача, прихватио се посла када нико није хтео, али на крају није успео да издржи притисак са врха.

Инзаги је стрпљиво чекао шансу тренирајући млади тим Росонера са којим је освојио чувени турнир у Вијаређу, али се није прославио у Лиги шампиона за младе тимове. Био је у конкуренцији да наследи Алегрија још зимус, али је Седорф тада добио предност. Галијани је тада убедио Инзагија да одбије понуду Сасуола уверавајући га да ће убрзо добити шасну у Милану. Седорфу су дани били одбројани много пре овога… Није разумео Галијанијеве економске захтеве при састављању екипе, форсирање позајмљених играча којима је цена расла уместо да пада како би било што јефтиније откупљени. Галијани је дозволио себи да га камера ухвати на трибинама како говори "Седорф је лудак".

Развод од Седорфа ће скупо коштати Милан. Обештећење које клуб мора да исплати Холанђанину износи 10 милиона евра што је огромна свота с обзиром у каквој ситуацији се налази клуб. Берлускони и Галијани се надају да ће Седорф пристати на исплату одштете од пет милиона евра, али с обзиром на начин на који су се растали, Холанђанин вероватно неће опростити ни цент од поменутих 10 милиона евра.

Милан је олако потрошио једну легенду, а сада је у ватру бацио другу. Пред Инзагијем је још тежи задатак него пред Седорфом јер следи прелазни рок у којем су Милану неопходна појачања, а нема пара за њихово довођење. Седорф је извукао максимум из ове екипе Росонера, Инзаги ће покушати исто, али чини се да Милану са оваквом екипом и оваквом политиком клуба не би помогли ни Ариго Саки и Фабио Капело из златних година.

Милану су потребни играчи врхунске класе уместо Констана, Абатеа, Мексеса, Бирсе Емануелсона, Полија и сличних. Играчи какви су некада били Кларенс Седорф и Пипо Инзаги.

Коментари / 0

Оставите коментар