Inzagi definitivno trener Milana

Posle tročasovnog sastanka koji je trajao do iza ponoći, Berluskoni i Galijani rešili da posle četiri meseca uruče otkaz Holanđaninu i zamene ga njegovim nekadašnjim saigračem.

Fudbal 27.05.2014 | 11:22
Inzagi definitivno trener Milana

Trenerska era Klarensa Sedorfa u Milanu je završena posle samo četiri meseca, danas počinje era Pipa Inzagija. Nekadašnji saigrači i perjanice Milana su sinoć bili glavna tema sastanka Milanovih čelnika Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija. Na kraju je pala odluka da se Sedorfu uruči otkaz i da se Inzagi promoviše u novog trenera Rosonera.

Preko tri sata je trajao sastanak u Berluskonijevoj vili u Arkoreu kojem su prisustvovali Galijani i Inzagi. Prethodno je tokom dana španski stručnjak Unai Emeri odbio ponudu Rosonera i Inzagi je ostao jedini kandidat. Berluskoni se nećkao jer je Sedorf zimus bio lično njegova želja, ali je na kraju popustio pod Galijanijevim pritiskom koji nikada nije bio oduševljen dolaskom Sedorfa i forsirao je promociju Inzagija.

Iako je Sedorf uspeo da u drugom delu sezone podigne ekipu i napravi solidne rezultate u odnosu na Alegrijev tim iz prvog dela sezone, to mu nije pomoglo da sačuva posao. Zabeležio je 11 pobeda u 22 meča, doneo Milanu pobedu u derbiju nad Interom posle tri godine, imao podršku navijača, prihvatio se posla kada niko nije hteo, ali na kraju nije uspeo da izdrži pritisak sa vrha.

Inzagi je strpljivo čekao šansu trenirajući mladi tim Rosonera sa kojim je osvojio čuveni turnir u Vijaređu, ali se nije proslavio u Ligi šampiona za mlade timove. Bio je u konkurenciji da nasledi Alegrija još zimus, ali je Sedorf tada dobio prednost. Galijani je tada ubedio Inzagija da odbije ponudu Sasuola uveravajući ga da će ubrzo dobiti šasnu u Milanu. Sedorfu su dani bili odbrojani mnogo pre ovoga… Nije razumeo Galijanijeve ekonomske zahteve pri sastavljanju ekipe, forsiranje pozajmljenih igrača kojima je cena rasla umesto da pada kako bi bilo što jeftinije otkupljeni. Galijani je dozvolio sebi da ga kamera uhvati na tribinama kako govori "Sedorf je ludak".

Razvod od Sedorfa će skupo koštati Milan. Obeštećenje koje klub mora da isplati Holanđaninu iznosi 10 miliona evra što je ogromna svota s obzirom u kakvoj situaciji se nalazi klub. Berluskoni i Galijani se nadaju da će Sedorf pristati na isplatu odštete od pet miliona evra, ali s obzirom na način na koji su se rastali, Holanđanin verovatno neće oprostiti ni cent od pomenutih 10 miliona evra.

Milan je olako potrošio jednu legendu, a sada je u vatru bacio drugu. Pred Inzagijem je još teži zadatak nego pred Sedorfom jer sledi prelazni rok u kojem su Milanu neophodna pojačanja, a nema para za njihovo dovođenje. Sedorf je izvukao maksimum iz ove ekipe Rosonera, Inzagi će pokušati isto, ali čini se da Milanu sa ovakvom ekipom i ovakvom politikom kluba ne bi pomogli ni Arigo Saki i Fabio Kapelo iz zlatnih godina.

Milanu su potrebni igrači vrhunske klase umesto Konstana, Abatea, Meksesa, Birse Emanuelsona, Polija i sličnih. Igrači kakvi su nekada bili Klarens Sedorf i Pipo Inzagi.

Komentari / 0

Ostavite komentar