Исплати ли се освојити ЛШ?

Ко освоји Лигу шампиона, од УЕФА добије 10,5 милиона евра. Сјајан износ, зар не? Само, управа мадридског Реала није баш "финансијски најсрећнија" после освајања титуле клупског првака Европе, и то из озбиљног разлога.

Фудбал 27.05.2014 | 11:19
Исплати ли се освојити ЛШ?

Како пише шпански "Ел Конфиденсиал", мадридски клуб мораће да исплати чак 32 милиона евра бонуса због првог места у Лиги шампиона.

Десета титула континенталног првака у клупској историји "испразниће касу" Мадриђана због договора који је постигнут још у време док су капитени екипе били најпре Фернандо Јеро, а потом Раул.

Они су се заложили да од наредне титуле Лиге шампиона финансијску корист имају не само чланови првог тима, већ и сви запослени у клубу, укључујући и оне који брину о медијском представљању Реала, па све до радника обезбеђења.

Сами играчи ће добити по 600.000 евра за успешно оконан поход на европски трон, а добит ће, и то поприличну, имати и - Тотенхем.

"Ел Конфиденсиал" пише да је уговором о преласку Герета Бејла у Реал предвиђено да лондонски клуб добије од Мадриђана пет милиона евра ако Велшанин помогне у освајању Лиге шампиона, док поједини енглески таблоиди тврде да ће Тотенхем добити 20 милиона евра од Реала, јер је то било предвиђено уговорима о трансферима Бејла и Луке Модрића на "Сантјаго Бернабеу".

Коментари / 0

Оставите коментар