Isplati li se osvojiti LŠ?

Ko osvoji Ligu šampiona, od UEFA dobije 10,5 miliona evra. Sjajan iznos, zar ne? Samo, uprava madridskog Reala nije baš "finansijski najsrećnija" posle osvajanja titule klupskog prvaka Evrope, i to iz ozbiljnog razloga.

Fudbal 27.05.2014 | 11:19
Isplati li se osvojiti LŠ?

Kako piše španski "El Konfidensial", madridski klub moraće da isplati čak 32 miliona evra bonusa zbog prvog mesta u Ligi šampiona.

Deseta titula kontinentalnog prvaka u klupskoj istoriji "isprazniće kasu" Madriđana zbog dogovora koji je postignut još u vreme dok su kapiteni ekipe bili najpre Fernando Jero, a potom Raul.

Oni su se založili da od naredne titule Lige šampiona finansijsku korist imaju ne samo članovi prvog tima, već i svi zaposleni u klubu, uključujući i one koji brinu o medijskom predstavljanju Reala, pa sve do radnika obezbeđenja.

Sami igrači će dobiti po 600.000 evra za uspešno okonan pohod na evropski tron, a dobit će, i to popriličnu, imati i - Totenhem.

"El Konfidensial" piše da je ugovorom o prelasku Gereta Bejla u Real predviđeno da londonski klub dobije od Madriđana pet miliona evra ako Velšanin pomogne u osvajanju Lige šampiona, dok pojedini engleski tabloidi tvrde da će Totenhem dobiti 20 miliona evra od Reala, jer je to bilo predviđeno ugovorima o transferima Bejla i Luke Modrića na "Santjago Bernabeu".

Komentari / 0

Ostavite komentar