Слиједи уништавање покварене хране

У Шамцу ће у наредном периоду на безбједан начин бити уништена покварена храна животињског поријекла, као и велика количина хране за животиње, договорено је јутрос на састанку чланова општинског Штаба за ванредне ситуације са директором Ветеринарског института Републике Српске "Др Васо Бутозан" Драгом Недићем.

Република Српска 27.05.2014 | 10:23
Слиједи уништавање покварене хране

Чланови Штаба јутрос су са Недићем анализирали ситуацију у овој општини у вези са збрињавањем угинулих животиња, евакуацијом и здравственом заштитом животиња које су због поплаве измјештене са ових простора.

"Договорили смо да се у наредном периоду на безбједан начин уништи преостала храна за животиње, да не би представљала зравствени ризик и да не шири непријатан мирис око којег се окупљају глодари. То ће за неколико дана бити уништено", рекао је Недић.

Недић је напоменуо да данас у Шамцу борави бројна екипа из Ветеринарске коморе Републике Српске, која ће са локалним ветеринарима обићи све веће фарме, утврдити здравствено стање животиња и по потреби предузети интервенције.

Он је истакао да је најважније да је уклоњен велики број угинулих животиња у Шамцу, те да преостаје још уклањање појединачних случајева.

Коментари / 0

Оставите коментар