Slijedi uništavanje pokvarene hrane

U Šamcu će u narednom periodu na bezbjedan način biti uništena pokvarena hrana životinjskog porijekla, kao i velika količina hrane za životinje, dogovoreno je jutros na sastanku članova opštinskog Štaba za vanredne situacije sa direktorom Veterinarskog instituta Republike Srpske "Dr Vaso Butozan" Dragom Nedićem.

Republika Srpska 27.05.2014 | 10:23
Slijedi uništavanje pokvarene hrane

Članovi Štaba jutros su sa Nedićem analizirali situaciju u ovoj opštini u vezi sa zbrinjavanjem uginulih životinja, evakuacijom i zdravstvenom zaštitom životinja koje su zbog poplave izmještene sa ovih prostora.

"Dogovorili smo da se u narednom periodu na bezbjedan način uništi preostala hrana za životinje, da ne bi predstavljala zravstveni rizik i da ne širi neprijatan miris oko kojeg se okupljaju glodari. To će za nekoliko dana biti uništeno", rekao je Nedić.

Nedić je napomenuo da danas u Šamcu boravi brojna ekipa iz Veterinarske komore Republike Srpske, koja će sa lokalnim veterinarima obići sve veće farme, utvrditi zdravstveno stanje životinja i po potrebi preduzeti intervencije.

On je istakao da je najvažnije da je uklonjen veliki broj uginulih životinja u Šamcu, te da preostaje još uklanjanje pojedinačnih slučajeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar