Суарес тешко до СП

Наступ уругвајског фудбалера Луиса Суареса на предстојећем Светском првенству у Бразилу неизсвестан је, изјавио је доктор репрезентације Уругваја Алберто Пан.

Фудбал 27.05.2014 | 10:08
Суарес тешко до СП

"Веома је ризично говорити о тачном датуму повратка Суареса на терен. Не можемо да будемо сигурни у његов повратак и да спекулишемо о тачном датуму, али упркос томе, његов опоравак тече веома добро", рекао је Пан.

Суарес је у прошлог уторка осетио бол у колену после тренинга репрезентације Уругваја, а два дана касније подвргнут је операцији менискуса.

"Репрезентација није искључила Суареса из екипе за Светско првенство. Позитивно је и то што нема болове у колену... Он је тренутно у лакшем процесу тренирања, пре свега мислим на кондицију", рекао је Пан.

Селектор Уругваја Оскар Табарес рекао је да здравље играча најбитније и да ће наступ Суареса на Мундијалу зависити од стања његовог колена.

"Да ли ће Суарес играти, зависи од његовог колена. Немам сумње у његов ентузијазам и форму, али је, ипак, његово здравље најважније", рекао је Табарес.

Уругвај ће на шампионату света, које је на програму од 12. јуна до 13. јула, играти у Групи Д с Костариком (14. јуна), Енглеском (19. јуна) и Италијом (24. јуна).

Коментари / 0

Оставите коментар