Suares teško do SP

Nastup urugvajskog fudbalera Luisa Suaresa na predstojećem Svetskom prvenstvu u Brazilu neizsvestan je, izjavio je doktor reprezentacije Urugvaja Alberto Pan.

Fudbal 27.05.2014 | 10:08
Suares teško do SP

"Veoma je rizično govoriti o tačnom datumu povratka Suaresa na teren. Ne možemo da budemo sigurni u njegov povratak i da spekulišemo o tačnom datumu, ali uprkos tome, njegov oporavak teče veoma dobro", rekao je Pan.

Suares je u prošlog utorka osetio bol u kolenu posle treninga reprezentacije Urugvaja, a dva dana kasnije podvrgnut je operaciji meniskusa.

"Reprezentacija nije isključila Suaresa iz ekipe za Svetsko prvenstvo. Pozitivno je i to što nema bolove u kolenu... On je trenutno u lakšem procesu treniranja, pre svega mislim na kondiciju", rekao je Pan.

Selektor Urugvaja Oskar Tabares rekao je da zdravlje igrača najbitnije i da će nastup Suaresa na Mundijalu zavisiti od stanja njegovog kolena.

"Da li će Suares igrati, zavisi od njegovog kolena. Nemam sumnje u njegov entuzijazam i formu, ali je, ipak, njegovo zdravlje najvažnije", rekao je Tabares.

Urugvaj će na šampionatu sveta, koje je na programu od 12. juna do 13. jula, igrati u Grupi D s Kostarikom (14. juna), Engleskom (19. juna) i Italijom (24. juna).

Komentari / 0

Ostavite komentar