Алвес и еври за Маркињоса

Према последњим информацијама које стижу из Француске, Италије и Шпаније, два клуба су договорили размену бразилских дефанзиваца.

Фудбал 27.05.2014 | 09:27
Алвес и еври за Маркињоса

После трансфера Давида Луиза из Челсија у ПСЖ за 50 милиона евра, још једна бомба је одјекнула на европској фудбалској пијаци. И опет је ПСЖ у главној улози!

ПСЖ и Барселона су договорили мега трампу: У Каталонију иде бразилски штопер Маркињос за којег је Барса дала Данија Алвеса и 20 милиона евра!

Готово сви медији из Француске,Шпаније и Италије јављају да је постигнут коначан договор, али да ће се са званичном потврдом сачекати док играчи договоре детаље око личних услова и прођу лекарске прегледе. Два клуба су испинили обостране жеље: ПСЖ да коначно доведе Алвеса и реши проблем десног бека, а Барса да доведе штопера за наредних десетак година.

Алвесу је уговор са Каталонцима истицао на крају следћее сезоне и много се спекулисало о наставку сарадње. На крају је Барса решила да се одрекне услуга дугогодишњег првотимца и искористи га при довођењу штопера којег је желела још прошлог лета, али је ПСЖ био финансијски надмоћнији у тој трци и ангажовао тадашњег фудбалера Роме за 35 милиона евра. На исту суму је ПСЖ проценио Маркињоса и приликом садашње продаје, па је јасно да је Барселона проценила Алвеса на 15 милиона евра с обзиром да ће доплатити још 20 милиона европских новчаница. Што и није лоше ако се зна да Маркињос има 20 година, а да је Дани Алвес ветеран који има 31 годину и који би наредног лета вероватно отишао без обештећења. Барса није смела себи да допусти исти кикс као са Виктором Валдесом. Има логике да ПСЖ улаже у старије играче с обзиром да је им је потребан што скорији успех у Лиги шампиона, као и да Барса полако почне са сменом генерација где се млади Маркињос савршено уклапа.

Маркињос током сезоне није успео да се избори за место стандардног првотимца поред искуснијих земљака Алекса и Тијага Силве док га у Барси чека место у првих 11 поред Пикеа, пошто је Пујол отишао у пензију, Маскерано напушта клуб, а Бартра није калибар за стартну поставу.

Истовремено, ПСЖ је коначно затворио позицију десног бека врхунским фудбалером који ће бити на нивоу остатка екипе. Грегори ван дер Вил није оправдао очекивања, није се прославила ни његова алтернатива Кристоф Жале. Неко од њих ће бити продат.

Алвес такође може да буде задовољан трансфером и новим клубом. Потписаће уговор на три године вредан осам милиона евра по сезони и постати најплаћенији дефанзивац данашњице, што су услови каквим ретко који одбрамбени играч са преко 30 година може да се нада.

Још нису познате информације око Маркињосовог уговора, али с обзиром да је у Паризу играо за пет милиона евра годишње, цифра вероватно неће бити мања ни на Ноу Кампу.

Куповинама Луиза и Алвеса, ПСЖ је вероватно решио највеће проблеме за наредни прелазни рок, а можда још доведу неког офанзивног везисту, ако Пасторе напусти клуб.

Пред Барселоном је још много посла. Раде и на довођењу другог штопера, пошто је агент Мехдија бенатије допутовао у Каталонију на преговоре. Такође, могући су одласци Сеска Фабрегаса и Алексиса Санчеза чиме би се попунила клупска каса, а очекује се и довођење још једног доброг голмана који ће бити алтернатива Тер Штегену.

Коментари / 0

Оставите коментар