Alves i evri za Markinjosa

Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Francuske, Italije i Španije, dva kluba su dogovorili razmenu brazilskih defanzivaca.

Fudbal 27.05.2014 | 09:27
Alves i evri za Markinjosa

Posle transfera Davida Luiza iz Čelsija u PSŽ za 50 miliona evra, još jedna bomba je odjeknula na evropskoj fudbalskoj pijaci. I opet je PSŽ u glavnoj ulozi!

PSŽ i Barselona su dogovorili mega trampu: U Kataloniju ide brazilski štoper Markinjos za kojeg je Barsa dala Danija Alvesa i 20 miliona evra!

Gotovo svi mediji iz Francuske,Španije i Italije javljaju da je postignut konačan dogovor, ali da će se sa zvaničnom potvrdom sačekati dok igrači dogovore detalje oko ličnih uslova i prođu lekarske preglede. Dva kluba su ispinili obostrane želje: PSŽ da konačno dovede Alvesa i reši problem desnog beka, a Barsa da dovede štopera za narednih desetak godina.

Alvesu je ugovor sa Kataloncima isticao na kraju sledćee sezone i mnogo se spekulisalo o nastavku saradnje. Na kraju je Barsa rešila da se odrekne usluga dugogodišnjeg prvotimca i iskoristi ga pri dovođenju štopera kojeg je želela još prošlog leta, ali je PSŽ bio finansijski nadmoćniji u toj trci i angažovao tadašnjeg fudbalera Rome za 35 miliona evra. Na istu sumu je PSŽ procenio Markinjosa i prilikom sadašnje prodaje, pa je jasno da je Barselona procenila Alvesa na 15 miliona evra s obzirom da će doplatiti još 20 miliona evropskih novčanica. Što i nije loše ako se zna da Markinjos ima 20 godina, a da je Dani Alves veteran koji ima 31 godinu i koji bi narednog leta verovatno otišao bez obeštećenja. Barsa nije smela sebi da dopusti isti kiks kao sa Viktorom Valdesom. Ima logike da PSŽ ulaže u starije igrače s obzirom da je im je potreban što skoriji uspeh u Ligi šampiona, kao i da Barsa polako počne sa smenom generacija gde se mladi Markinjos savršeno uklapa.

Markinjos tokom sezone nije uspeo da se izbori za mesto standardnog prvotimca pored iskusnijih zemljaka Aleksa i Tijaga Silve dok ga u Barsi čeka mesto u prvih 11 pored Pikea, pošto je Pujol otišao u penziju, Maskerano napušta klub, a Bartra nije kalibar za startnu postavu.

Istovremeno, PSŽ je konačno zatvorio poziciju desnog beka vrhunskim fudbalerom koji će biti na nivou ostatka ekipe. Gregori van der Vil nije opravdao očekivanja, nije se proslavila ni njegova alternativa Kristof Žale. Neko od njih će biti prodat.

Alves takođe može da bude zadovoljan transferom i novim klubom. Potpisaće ugovor na tri godine vredan osam miliona evra po sezoni i postati najplaćeniji defanzivac današnjice, što su uslovi kakvim retko koji odbrambeni igrač sa preko 30 godina može da se nada.

Još nisu poznate informacije oko Markinjosovog ugovora, ali s obzirom da je u Parizu igrao za pet miliona evra godišnje, cifra verovatno neće biti manja ni na Nou Kampu.

Kupovinama Luiza i Alvesa, PSŽ je verovatno rešio najveće probleme za naredni prelazni rok, a možda još dovedu nekog ofanzivnog vezistu, ako Pastore napusti klub.

Pred Barselonom je još mnogo posla. Rade i na dovođenju drugog štopera, pošto je agent Mehdija benatije doputovao u Kataloniju na pregovore. Takođe, mogući su odlasci Seska Fabregasa i Aleksisa Sančeza čime bi se popunila klupska kasa, a očekuje se i dovođenje još jednog dobrog golmana koji će biti alternativa Ter Štegenu.

Komentari / 0

Ostavite komentar