Рат Реала и Барсе око Итурбеа

Шпански и италијански медији пишу да Верона сутра почиње преговоре са прваком Европе око продаје талентованог офанзивца којег је пре пар дана купила за 15 милиона евра.

Фудбал 27.05.2014 | 09:20
Рат Реала и Барсе око Итурбеа

Сезона је завршена, али је већ на помолу нови рат Реал Мадрида и Барселоне. Сада на фудбалској пијаци, уместо на терену. Предмет отимачине је Хуан Мануел Итурбе!

Шпански и италијански медији пишу да су гиганти са Пиринеја ушли у клинч за потпис 20-годишњег Аргентинца из Вероне. Подсетимо да је Верона пре само пар дана за 15 милиона евра откупила Итурбеа од Порта, али је већ спремна да га прода.

Још раније се на Апенинима спекулисало да је Карло Анћелоти заинтересован да Итурбеа доведе у Реал Мадрид. Сада када је освојио Лигу шампиона, његова реч ће се још више поштовати у Мадриду.

Специјализовани интернет портали из Италије најављују да је већ за сутра најављена прва рунда преговора између Реал и Вероне око куповине Итурбеа. Истовремено, добро обавештени каталонски дневник Спорт тврди да Барселона неће одустати од Итурбеа без борбе и да спрема бољу понуду.

Итурбе је Аргентинац који је одрастао у Парагвају и играо је за млађе селекције обе ове државе, а за А тим Парагваја је уписао један меч. Као великог талента је купио Порто и практично га узео испред носа Барселони која га је скаутирала месецима. Сада Каталонци намеравају да исправе ту грешку.

Није играо у Порту, па је прошлог лета позајмљен Верони уз откупну клаузулу од 15 милиона евра. После сјајно одигране сезоне, Верона је одлучила да га откупи и да заради на њему. Италијани најављују да ће Верона зарадити дупло, што значи да се висина тренсфера врти око цифре од 30 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар