Rat Reala i Barse oko Iturbea

Španski i italijanski mediji pišu da Verona sutra počinje pregovore sa prvakom Evrope oko prodaje talentovanog ofanzivca kojeg je pre par dana kupila za 15 miliona evra.

Fudbal 27.05.2014 | 09:20
Rat Reala i Barse oko Iturbea

Sezona je završena, ali je već na pomolu novi rat Real Madrida i Barselone. Sada na fudbalskoj pijaci, umesto na terenu. Predmet otimačine je Huan Manuel Iturbe!

Španski i italijanski mediji pišu da su giganti sa Pirineja ušli u klinč za potpis 20-godišnjeg Argentinca iz Verone. Podsetimo da je Verona pre samo par dana za 15 miliona evra otkupila Iturbea od Porta, ali je već spremna da ga proda.

Još ranije se na Apeninima spekulisalo da je Karlo Anćeloti zainteresovan da Iturbea dovede u Real Madrid. Sada kada je osvojio Ligu šampiona, njegova reč će se još više poštovati u Madridu.

Specijalizovani internet portali iz Italije najavljuju da je već za sutra najavljena prva runda pregovora između Real i Verone oko kupovine Iturbea. Istovremeno, dobro obavešteni katalonski dnevnik Sport tvrdi da Barselona neće odustati od Iturbea bez borbe i da sprema bolju ponudu.

Iturbe je Argentinac koji je odrastao u Paragvaju i igrao je za mlađe selekcije obe ove države, a za A tim Paragvaja je upisao jedan meč. Kao velikog talenta je kupio Porto i praktično ga uzeo ispred nosa Barseloni koja ga je skautirala mesecima. Sada Katalonci nameravaju da isprave tu grešku.

Nije igrao u Portu, pa je prošlog leta pozajmljen Veroni uz otkupnu klauzulu od 15 miliona evra. Posle sjajno odigrane sezone, Verona je odlučila da ga otkupi i da zaradi na njemu. Italijani najavljuju da će Verona zaraditi duplo, što znači da se visina trensfera vrti oko cifre od 30 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar