Пипо Инзаги тренер Милана?

Бивши нападач Милана Филипо Пипо Инзаги постаће нови тренер тог клуба, тврде медији у Италији.

Фудбал 27.05.2014 | 07:53
Пипо Инзаги тренер Милана?

Инзаги се неколико пута помињао као могуће решење за клупу 'росонера', а коначно ће преузети први тим, након што је тренерску каријеру почео у млађим категоријама.

Ипак, овога пута челни људи Милана Силвио Берлускони и Адријано Галијани донели су одлуку, после трочасовног састанка са Пипом.

Он је на разговор стигао од 21 час и задржао се скоро до поноћи, а иако је сусрет био организован да тајном месту и самим тим недоступан јавности, ангажовање Инзагија сада је извесно.

До сада је једини кандидат за клупу тима био тренер Севиља Унаи Емери, али је он током дана отпао, јер је изјавио да жели да продужи уговор са Андалужанима.

То значи да ће доскорашњи тренер, још један бивши фудбалер Кларенс Седорф, каријеру у Милану завршити после само четири месеца. Седорф је стигао 15. јануара, а утакмица против Сасуола за викенд била му је последња.

Иако је потписао двоипогодишњи уговор Холанђанин својим резултатима није убедио управу, пошто је освојио 35 бодова у другом делу првенства.

Управо је Берлускони инсистирао да Седорф замени Алегрија, али ће уговор са њим ипак бити раскинут.

Инзаги је предводио Милан Примавера до титуле на престижном турниру у Вијаређу, чиме је убедио челнике да поново узму ризик ангажовања неискусног тренера само недељу дана по завршетку сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар