Pipo Inzagi trener Milana?

Bivši napadač Milana Filipo Pipo Inzagi postaće novi trener tog kluba, tvrde mediji u Italiji.

Fudbal 27.05.2014 | 07:53
Pipo Inzagi trener Milana?

Inzagi se nekoliko puta pominjao kao moguće rešenje za klupu 'rosonera', a konačno će preuzeti prvi tim, nakon što je trenersku karijeru počeo u mlađim kategorijama.

Ipak, ovoga puta čelni ljudi Milana Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani doneli su odluku, posle tročasovnog sastanka sa Pipom.

On je na razgovor stigao od 21 čas i zadržao se skoro do ponoći, a iako je susret bio organizovan da tajnom mestu i samim tim nedostupan javnosti, angažovanje Inzagija sada je izvesno.

Do sada je jedini kandidat za klupu tima bio trener Sevilja Unai Emeri, ali je on tokom dana otpao, jer je izjavio da želi da produži ugovor sa Andalužanima.

To znači da će doskorašnji trener, još jedan bivši fudbaler Klarens Sedorf, karijeru u Milanu završiti posle samo četiri meseca. Sedorf je stigao 15. januara, a utakmica protiv Sasuola za vikend bila mu je poslednja.

Iako je potpisao dvoipogodišnji ugovor Holanđanin svojim rezultatima nije ubedio upravu, pošto je osvojio 35 bodova u drugom delu prvenstva.

Upravo je Berluskoni insistirao da Sedorf zameni Alegrija, ali će ugovor sa njim ipak biti raskinut.

Inzagi je predvodio Milan Primavera do titule na prestižnom turniru u Vijaređu, čime je ubedio čelnike da ponovo uzmu rizik angažovanja neiskusnog trenera samo nedelju dana po završetku sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar