РГ: Ана, Бојана, Јелена и Душан на терену

Трећег дана Ролан Гароса на терен излази четворо српских представника – Ана Ивановић, Јелена Јанковић, Бојана Јовановски и Душан Лајовић.

Тенис 27.05.2014 | 07:51
РГ: Ана, Бојана, Јелена и Душан на терену

На централном стадиону “Филип Шатрије“ Ана се састаје са домаћом тенисерком Каролин Гарсијом трећа по реду, претходно од 11 сати играју Халеп – Клејбанова и Ферер – Сејслинг.

Меч Бојане Јовановски и Камиле Ђорђи требало је да се одигра у понедељак, померен је због кише, па је сада први од 11 сати на терену број четири. Јелена Јанковић завршава меч са Шарон Фичман друга по реду на терену број седам, после меча Лејтона Хјуита и Карлоса Берлока.

Душан Лајовић за ривала има Федерика Делбониса, а тај меч трећи је на програму на терену број 14, после два женска сингла.

Ана је добила веома тежак посао за прву рунду, 20-годишња Францускиња Каролин Гарсија тренутно је 46. на свету, у прошлости је знала да намучи фаворите на Грен слем турнирима, а недавно је у Мадриду из квалификација стигла до четвртфинала. Освојила је и турнир у Боготи, такође на шљаци, а још је играла полуфинале у Акапулку. Биће то њихов први међусобни окршај.

Италијанка Камила Ђорђи, супарница Бојане Јовановски, тренутно је 51. на свету, недавно је победила Цибулкову у Риму, а у Катовицама је изгубила у финалу од Корне. Бојана и Ђорђи до сада се нису састале.

Леворуки Аргентинац Делбонис, Лајовићев противник на старту, тренутно је 45. на свету, има 23 године и шљака му је омиљена подлога. Ове сезоне освојио је турнир у Сао Паулу и играо је четвртфинале у Казабланки.

Осим српских играча, трећег дана Ролан Гароса гледаћемо шампионку из 2011. године На Ли, прошлогодишњег вицешампиона Давида Ферера, затим Ендија Марија, а у мечу Гаскеа са Томићем видећемо да ли се Француз опоравио од повреде у довољној мери.

Коментари / 0

Оставите коментар