RG: Ana, Bojana, Jelena i Dušan na terenu

Trećeg dana Rolan Garosa na teren izlazi četvoro srpskih predstavnika – Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Dušan Lajović.

Tenis 27.05.2014 | 07:51
RG: Ana, Bojana, Jelena i Dušan na terenu

Na centralnom stadionu “Filip Šatrije“ Ana se sastaje sa domaćom teniserkom Karolin Garsijom treća po redu, prethodno od 11 sati igraju Halep – Klejbanova i Ferer – Sejsling.

Meč Bojane Jovanovski i Kamile Đorđi trebalo je da se odigra u ponedeljak, pomeren je zbog kiše, pa je sada prvi od 11 sati na terenu broj četiri. Jelena Janković završava meč sa Šaron Fičman druga po redu na terenu broj sedam, posle meča Lejtona Hjuita i Karlosa Berloka.

Dušan Lajović za rivala ima Federika Delbonisa, a taj meč treći je na programu na terenu broj 14, posle dva ženska singla.

Ana je dobila veoma težak posao za prvu rundu, 20-godišnja Francuskinja Karolin Garsija trenutno je 46. na svetu, u prošlosti je znala da namuči favorite na Gren slem turnirima, a nedavno je u Madridu iz kvalifikacija stigla do četvrtfinala. Osvojila je i turnir u Bogoti, takođe na šljaci, a još je igrala polufinale u Akapulku. Biće to njihov prvi međusobni okršaj.

Italijanka Kamila Đorđi, suparnica Bojane Jovanovski, trenutno je 51. na svetu, nedavno je pobedila Cibulkovu u Rimu, a u Katovicama je izgubila u finalu od Korne. Bojana i Đorđi do sada se nisu sastale.

Levoruki Argentinac Delbonis, Lajovićev protivnik na startu, trenutno je 45. na svetu, ima 23 godine i šljaka mu je omiljena podloga. Ove sezone osvojio je turnir u Sao Paulu i igrao je četvrtfinale u Kazablanki.

Osim srpskih igrača, trećeg dana Rolan Garosa gledaćemo šampionku iz 2011. godine Na Li, prošlogodišnjeg vicešampiona Davida Ferera, zatim Endija Marija, a u meču Gaskea sa Tomićem videćemo da li se Francuz oporavio od povrede u dovoljnoj meri.

Komentari / 0

Ostavite komentar