РГ: Какав шок! Оде Вавринка!

Освајач Аустралијан опена Станислас Вавринка елиминисан је већ у првом колу Ролан Гароса.

Тенис 27.05.2014 | 06:31
РГ: Какав шок! Оде Вавринка!

Највеће изненађење од почетка турнира приредио је 30-годишњи Гиљермо Гарсија-Лопес, који је савладао трећег тенисера света са 6:4, 5:7, 6:2, 6:0.

Швајцарац није личио на човека који игра тенис каријере у претходних годину и по дана – направио је огроман број неизнуђених грешака (чак 62), а у трећем и четвртом сету био је нарочито безидејан и превише је журио.

Вавринка је био у четвртини жреба са Ендијем Маријем, а у половини са Рафаелом Надалом, тако да сада њихов део жреба изгледа доста проходније.

То је први пут од 2007. године да један од прва три носиоца испадне већ на старту – тада то и није била толика сензација јер је испао Енди Родик, који на шљаци никада није био врхунски играч, док је Вавринки шљака омиљена подлога.

Елиминацијом Швајцарца Џим Куријер остаје последњи човек који је исте године (1992) освојио Аустралијан опен и Ролан Гарос.

Гарсија-Лопес ће се у другој рунди састати са Французом Адријаном Манарином, а у тој четвртини жреба од носилаца су још у игри Фабио Фоњини, Фелисијано Лопес и Гаел Монфис.

Коментари / 0

Оставите коментар