RG: Kakav šok! Ode Vavrinka!

Osvajač Australijan opena Stanislas Vavrinka eliminisan je već u prvom kolu Rolan Garosa.

Tenis 27.05.2014 | 06:31
RG: Kakav šok! Ode Vavrinka!

Najveće iznenađenje od početka turnira priredio je 30-godišnji Giljermo Garsija-Lopes, koji je savladao trećeg tenisera sveta sa 6:4, 5:7, 6:2, 6:0.

Švajcarac nije ličio na čoveka koji igra tenis karijere u prethodnih godinu i po dana – napravio je ogroman broj neiznuđenih grešaka (čak 62), a u trećem i četvrtom setu bio je naročito bezidejan i previše je žurio.

Vavrinka je bio u četvrtini žreba sa Endijem Marijem, a u polovini sa Rafaelom Nadalom, tako da sada njihov deo žreba izgleda dosta prohodnije.

To je prvi put od 2007. godine da jedan od prva tri nosioca ispadne već na startu – tada to i nije bila tolika senzacija jer je ispao Endi Rodik, koji na šljaci nikada nije bio vrhunski igrač, dok je Vavrinki šljaka omiljena podloga.

Eliminacijom Švajcarca Džim Kurijer ostaje poslednji čovek koji je iste godine (1992) osvojio Australijan open i Rolan Garos.

Garsija-Lopes će se u drugoj rundi sastati sa Francuzom Adrijanom Manarinom, a u toj četvrtini žreba od nosilaca su još u igri Fabio Fonjini, Felisijano Lopes i Gael Monfis.

Komentari / 0

Ostavite komentar