РГ: Нишикори ипак није могао

Другог дана такмичења у конкуренцији тенисера догодило се прво изненађење, Мартин Клижан је елиминисао Кеија Нишикорија са 3:0.

Тенис 26.05.2014 | 16:57
РГ: Нишикори ипак није могао

Једина неизвесност у мечу виђена је у првом сету, који је трајао 58 минута и решен је тек у тај-брејку, са 7:4 у корист Клижана.

У наставку Нишикори, који није био ни близу максимума због ровитих леђа, није могао да се опорави, други сет је противник завршио за мање од пола сата са 6:1, а трећи са 6:2.

У наредном колу такмичења 24-годишњи Словак ће се састати са Робином Хасеом који је победио Николаја Давиденка са 3:0.

Клижан је већ у првом гему првог сета направио брејк, али је Нишикори успео да се врати, освоји два гема на противников сервис и стигне до прилике да сервира за сет.

Словак се спасао, направио брејк у осмом гему, да би у тај-брејку остварио свега један мини брејк и повео са 1:0. У другом сету је Клижан водио и са 5:0, те рутински решио период у своју корист, да би у трећем са два гема при противниковом сервису стигао до велике предности и реализовао прву меч лопту.

Јапанац већ неколико недеља има проблема са повредом леђа, због које је морао да преда финале турнира у Мадриду Рафаелу Надалу. У уводу Ролан Гароса је медијима у својој земљи рекао да се не би ни појављивао на турниру у Паризу да се не ради о Грен слему.

Коментари / 0

Оставите коментар