RG: Nišikori ipak nije mogao

Drugog dana takmičenja u konkurenciji tenisera dogodilo se prvo iznenađenje, Martin Kližan je eliminisao Keija Nišikorija sa 3:0.

Tenis 26.05.2014 | 16:57
RG: Nišikori ipak nije mogao

Jedina neizvesnost u meču viđena je u prvom setu, koji je trajao 58 minuta i rešen je tek u taj-brejku, sa 7:4 u korist Kližana.

U nastavku Nišikori, koji nije bio ni blizu maksimuma zbog rovitih leđa, nije mogao da se oporavi, drugi set je protivnik završio za manje od pola sata sa 6:1, a treći sa 6:2.

U narednom kolu takmičenja 24-godišnji Slovak će se sastati sa Robinom Haseom koji je pobedio Nikolaja Davidenka sa 3:0.

Kližan je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk, ali je Nišikori uspeo da se vrati, osvoji dva gema na protivnikov servis i stigne do prilike da servira za set.

Slovak se spasao, napravio brejk u osmom gemu, da bi u taj-brejku ostvario svega jedan mini brejk i poveo sa 1:0. U drugom setu je Kližan vodio i sa 5:0, te rutinski rešio period u svoju korist, da bi u trećem sa dva gema pri protivnikovom servisu stigao do velike prednosti i realizovao prvu meč loptu.

Japanac već nekoliko nedelja ima problema sa povredom leđa, zbog koje je morao da preda finale turnira u Madridu Rafaelu Nadalu. U uvodu Rolan Garosa je medijima u svojoj zemlji rekao da se ne bi ni pojavljivao na turniru u Parizu da se ne radi o Gren slemu.

Komentari / 0

Ostavite komentar