Епидемиолошка ситуација у Бијељини сложена

На подручју Бијељине стање се полако стабилизује, посебно на дашничком насипу, али је епидемиолошка ситуација уз ријеку Саву, гдје се налази значајна количина угинуле стоке, сложена, саопштено је из Републичке управе Цивилне заштитите.

Република Српска 26.05.2014 | 18:48
Епидемиолошка ситуација у Бијељини сложена

На ужем подручју града и у насељу Дворови још има "водених џепова", па је потребно прекопавање или кориштење пумпи велике снаге које би испумпале воду.

Проблем представља недостатак цистерни, јер постоје подручја из којих је могуће само цистернама одвозити воду из "водених џепова".

Тренутно се прати стање и по потреби врши санација дашничког насипа, уз стручну контролу лица из Јавне установе "Воде Српске", као и прикупљање и уклањање угинулих животиња и евакуација преостале живе
стоке у поплављеном подручју уз ријеку Саву.

У току је уклањање чврстог отпада и дезинфекција на градском подручју, која ће бити настављена у Дворовима.

На подручју града дистрибуишу се прехрамбено-хигијенски пакети и вода за пиће, а десет екипа комисија за процјену штете на терену врше процјену штете настале на пољопривредним и стамбеним објектима, наводи се у извјештају Републичке управе Цивилне заштите од 14.00 часова.

На подручју Приједора воде и даље има у нижим зонама, а проблем праве и подземне воде. Најизраженији проблем је у насељу Балтине Баре, гдје још није могуће укључити електричну енергију.

Вода се повукла из највећег броја кућа, сви путни правци су проходни и у току је чишћење и одвоз отпада, као и дезинфекција објеката.

На подручју Бањалуке стање је скоро потпуно нормализовано, а радници Дома здравља и предузећа "Еко-Бел" дезинфиковали су 2.308 објеката.

Клизишта угрожавају седам објеката, а на путним правцима, гдје је усљед одрона угрожен саобраћај, постављена је одговарајућа сигнализација.

Градски штаб за ванредне ситуације испоручио је 2.400 бала сијена општини Србац, а у току је израда социјалне карте за становништво и до сада је пописано 2.469 домаћинстава.

На подручју општине Козарска Дубица у насељима Главинац и Градина вода се повукла из поплављених кућа, али се до осам кућа у Градини не може прићи јер је поплављен сеоски пут.

На подручју општине Језеро вода се у потпуности повукла у корита, али су и даље активна клизишта у мјесним заједницама Љољићи, Черказовићи, Ђумезлије и Перућица.

Коментари / 0

Оставите коментар