Укинута ванредна ситуација

Градоначелник Приједора Марко Павић рекао је данас да је у овом граду укинута ванредна ситуација која је проглашена 16. маја или два дана раније него што је то учињено на нивоу Републике Српске.

 

Република Српска 26.05.2014 | 15:01
Укинута ванредна ситуација


"Од Републичког штаба за ванредне ситуације затражићемо данас помоћ у пумпама за воду, средствима за дезинфекцију, креветима, кухињским елементима, ћебадима, душецима и спужвама", рекао је Павић новинарима у Приједору, након сједнице Штаба за ванредне ситуације.

Он је навео да су и данас на терену деминери који уклањају експлозивне направе, да се ради испумпавање воде у нижим предјелима и депресијама, а да грађани који не могу сами препумпати воду у својим бунарима треба да позову борј 123 и ватрогасци ће им у том послу помоћи.

"Три екипе дезинфекцију раде прије подне, двије поподне, а свако домаћинство које је спремно за дезинфекцију треба да позове Хигијенско-епидемиолошку службу на број 238-104. До сада је  дезинфиковано више од 2.000 објекета", додао је Павић.


Према његовим ријечима, 4.200 угинулих животиња је прописно уклоњено, али их још има, а данас се по трећи пут организовано и масовно одвози кабасти отпад из поплављених подручја, у чему учествује више од 40 возила и више од 160 волонтера.


"Храна се и даље дотавља у дворану `Младост`, гдје је смјештено 13 лица, у удолину у Гомјеници и у избјегличко и борачко насеље у Туковима, а осим ова три мјеста за доставу од сутра почиње подјела хране и хигијене на више пунктова како би се растеретио Црвени крст", рекао је Павић.

Он је навео да ће подјела почети у 10.00 часова у насељима Рашковац, Берек, Тукови, Гомјеница и Врбице, гдје пакете могу преузети сами грађани којима су неопходни или посредством савјета својих мјесних заједница.

"Дио помоћи дијелићемо и посредством Центра за социјални рад и удружења вишечланих породица, а Шамцу, Бијељини и Добоју понудићемо данас помоћ у одјећи и флашираној води јер их имамо вишка", најавио је Павић.

Водостај Сане данас је 160 центиметара или за 400 центиметара нижи од максимума који је достигао у протеклим поплавама. Павић је данас посјетио поплављена подручја у Туковима.

Коментари / 0

Оставите коментар