Ванредно упозорење на ново невријеме у Македонији

Према званичној најави хидрометеоролошке службе у Македонији се поподне поново очекује велико невреме са јаком кишом, олујним ветром, грмљавинама а на одређеним местима и град, објавили су македонски медији.

 

Регион 26.05.2014 | 13:41
Ванредно упозорење на ново невријеме у Македонији

Скопље је синоћ захватило јако невреме у коме је за пола сата нападало 37 литара кише по квадратном метру, а све то је било праћено ветром чија је брзина била 70 километара на час, саопштила је Управа за хидрометеоролошке послове.

Министар за саобраћај и комуникација Миле Јанакиески је изјавио да нема извештаја о жртвама, већ је причињена само материјална штета."ГАМА и ЕВН кажу да се ради о мањим оштећењима која би ускоро требало да буду поправљена", казао је министар Јанакиевски и додаје да су екипе ових предузећа од синоћ на терену и да раде на санацији штете.

Како су пренели македонски медији у скопском насељу Ново Лисиче два аутомобила су пропала у рупу коју је отворило невреме. Олујна киша и јак ветар трајали су јуче у главном граду Македоније око пола сата, наводи агенција МИА.


Јако невреме са обилном кишом направило је праве бујице у централним градским подручијима.У граду је на кратко био обустављен саобраћај.Одмах после невремена у главном граду Македоније осетио се лакши потрес - епицентар је био осам километара од Скопља а јачина потреса 3,6 степени Рихтера.

 

Коментари / 0

Оставите коментар