Vanredno upozorenje na novo nevrijeme u Makedoniji

Prema zvaničnoj najavi hidrometeorološke službe u Makedoniji se popodne ponovo očekuje veliko nevreme sa jakom kišom, olujnim vetrom, grmljavinama a na određenim mestima i grad, objavili su makedonski mediji.

 

Region 26.05.2014 | 13:41
Vanredno upozorenje na novo nevrijeme u Makedoniji

Skoplje je sinoć zahvatilo jako nevreme u kome je za pola sata napadalo 37 litara kiše po kvadratnom metru, a sve to je bilo praćeno vetrom čija je brzina bila 70 kilometara na čas, saopštila je Uprava za hidrometeorološke poslove.

Ministar za saobraćaj i komunikacija Mile Janakieski je izjavio da nema izveštaja o žrtvama, već je pričinjena samo materijalna šteta."GAMA i EVN kažu da se radi o manjim oštećenjima koja bi uskoro trebalo da budu popravljena", kazao je ministar Janakievski i dodaje da su ekipe ovih preduzeća od sinoć na terenu i da rade na sanaciji štete.

Kako su preneli makedonski mediji u skopskom naselju Novo Lisiče dva automobila su propala u rupu koju je otvorilo nevreme. Olujna kiša i jak vetar trajali su juče u glavnom gradu Makedonije oko pola sata, navodi agencija MIA.


Jako nevreme sa obilnom kišom napravilo je prave bujice u centralnim gradskim područijima.U gradu je na kratko bio obustavljen saobraćaj.Odmah posle nevremena u glavnom gradu Makedonije osetio se lakši potres - epicentar je bio osam kilometara od Skoplja a jačina potresa 3,6 stepeni Rihtera.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar