Антифашистички Дрвар скупио помоћ за поплављене (ВИДЕО)

У Дрвару је поводом 70. годишњице од неуспјелог десанта на тај град одржан низ манифестација, положени су вијенци на спомен-обиљежје, а као и сваке године, преживјели борци НОР-а, њихови потомци, чланови антифашистичких удружења широм бивше Југославије, представници градских власти и Удружења „Одрживи повратак“, посјетили су Титову пећину.

Република Српска 26.05.2014 | 17:45
Антифашистички Дрвар скупио помоћ за поплављене (ВИДЕО)

Минутом ћутања је одата почаст и за настрадале у трагичним поплавама које су задесиле регион, а иако се ради о врло сиромашној општини, Дрварчани су показали велику хуманост, скупивши 10 тона хране и потрепштина, које су упутили у угрожена подручја.

Југославија се одавно распала, Јосип Броз одавно није међу живима, али је за Фахрудина Салибашића, потпредсједника Удружења антифашиста из Сребреника, Тито је итекако жив, као што је живо и сјећање на, по њему, много боља,  срећнија и праведнија времена.

Што се тиче Голог отока, Фахрудин каже да би отворио два нова Гола отока, јер би многе код нас требало смјестити тамо.

Удружења протјераних грађана општине Дрвар "Одржив повратак" донијело је одлуку да се од 25. маја 2014. година, када се навршава 70 година од неуспјелог десанта на Дрвар, убудуће сваке године у овом граду обиљежава Дан антифашизма. Своју хуману природу грађани Дрвара су показали и ових дана.

Иако је економска ситуација у општини катастрофална, организовали су се и скупили завидну количину помоћи за угрожене у поплавама. 10 тона помоћи су скупили грађани, Црвени крст и општина, прецизирао је начелник Дрвара, Стевица Лукач.

Као и сваке године, преживјели борци НОР-а, њихови потомци, чланови антифашистичких удружења широм бивше Југославије, представници градских власти и Удружења „Одрживи повратак“, посјетили су Титову пећину.

Положени су вијенци на спомен обиљежје жртвама из Народно-ослободилачког рата које су у порушили припадници ХВО-а, а минутом ћутања је одата почаст  и настрадалима у поплавама које су задесиле регион.

БН ТВ

 

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

антифашист

26.05.2014 16:00

Ја нисам сигуран јесмо ли ми или они побиједили. Ево и у Европи фашисти добро подигли главу, код нас их је све више. У сваком случају, дрварчани, вама свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ННН

26.05.2014 18:38

Дрварчанима свака част на помоци коју су упутили остеценим од поплава. Показали су и овим гестом да у њима има јос зивота иако им то њихови послијератни руководиоци опстином, слободно могу да казем ускрацују. Ти "људи" који су од рата па на овамо водили опстину ниста нису уцинило да помогну повратницима, а камо ли да се побрину да се проценат повратника повеца. Само су радили себи за корист иако су имало добре прилике да додју инвестиције у тај град. Једноставно, они су полуписмени, неспособни и радили су себи у корист и ником другом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

радјен

31.05.2014 11:39

дрвар се јос увјек радја из пепела анти фасизмас,али ни ови наси ниста нису руководеци из дрвара гори од њих горе пате свој народ од фасиста...само гледају ста це отети од сиромасног дрвара и народа они це се препознати и нека им је бог на помоци...како су дусу изгубили према своме народо...и ово це зло проци а бог сацувати дрварски народ.... МИЛЕ МАРЦЕТА ЗА ГРАДОНАЦЕЛНИКА ДРВАРА ЈЕДИНИ КОЈИ СЕ БОРИО САРЦЕМ ЗА ДРВАР

ОДГОВОРИТЕ