Antifašistički Drvar skupio pomoć za poplavljene (VIDEO)

U Drvaru je povodom 70. godišnjice od neuspjelog desanta na taj grad održan niz manifestacija, položeni su vijenci na spomen-obilježje, a kao i svake godine, preživjeli borci NOR-a, njihovi potomci, članovi antifašističkih udruženja širom bivše Jugoslavije, predstavnici gradskih vlasti i Udruženja „Održivi povratak“, posjetili su Titovu pećinu.

Republika Srpska 26.05.2014 | 17:45
Antifašistički Drvar skupio pomoć za poplavljene (VIDEO)

Minutom ćutanja je odata počast i za nastradale u tragičnim poplavama koje su zadesile region, a iako se radi o vrlo siromašnoj opštini, Drvarčani su pokazali veliku humanost, skupivši 10 tona hrane i potrepština, koje su uputili u ugrožena područja.

Jugoslavija se odavno raspala, Josip Broz odavno nije među živima, ali je za Fahrudina Salibašića, potpredsjednika Udruženja antifašista iz Srebrenika, Tito je itekako živ, kao što je živo i sjećanje na, po njemu, mnogo bolja,  srećnija i pravednija vremena.

Što se tiče Golog otoka, Fahrudin kaže da bi otvorio dva nova Gola otoka, jer bi mnoge kod nas trebalo smjestiti tamo.

Udruženja protjeranih građana opštine Drvar "Održiv povratak" donijelo je odluku da se od 25. maja 2014. godina, kada se navršava 70 godina od neuspjelog desanta na Drvar, ubuduće svake godine u ovom gradu obilježava Dan antifašizma. Svoju humanu prirodu građani Drvara su pokazali i ovih dana.

Iako je ekonomska situacija u opštini katastrofalna, organizovali su se i skupili zavidnu količinu pomoći za ugrožene u poplavama. 10 tona pomoći su skupili građani, Crveni krst i opština, precizirao je načelnik Drvara, Stevica Lukač.

Kao i svake godine, preživjeli borci NOR-a, njihovi potomci, članovi antifašističkih udruženja širom bivše Jugoslavije, predstavnici gradskih vlasti i Udruženja „Održivi povratak“, posjetili su Titovu pećinu.

Položeni su vijenci na spomen obilježje žrtvama iz Narodno-oslobodilačkog rata koje su u porušili pripadnici HVO-a, a minutom ćutanja je odata počast  i nastradalima u poplavama koje su zadesile region.

BN TV

 

 

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

antifašist

26.05.2014 16:00

Ja nisam siguran jesmo li mi ili oni pobijedili. Evo i u Evropi fašisti dobro podigli glavu, kod nas ih je sve više. U svakom slučaju, drvarčani, vama svaka čast.

ODGOVORITE
Name

NNN

26.05.2014 18:38

Drvarčanima svaka čast na pomoci koju su uputili ostecenim od poplava. Pokazali su i ovim gestom da u njima ima jos zivota iako im to njihovi poslijeratni rukovodioci opstinom, slobodno mogu da kazem uskracuju. Ti "ljudi" koji su od rata pa na ovamo vodili opstinu nista nisu ucinilo da pomognu povratnicima, a kamo li da se pobrinu da se procenat povratnika poveca. Samo su radili sebi za korist iako su imalo dobre prilike da dodju investicije u taj grad. Jednostavno, oni su polupismeni, nesposobni i radili su sebi u korist i nikom drugom.

ODGOVORITE
Name

radjen

31.05.2014 11:39

drvar se jos uvjek radja iz pepela anti fasizmas,ali ni ovi nasi nista nisu rukovodeci iz drvara gori od njih gore pate svoj narod od fasista...samo gledaju sta ce oteti od siromasnog drvara i naroda oni ce se prepoznati i neka im je bog na pomoci...kako su dusu izgubili prema svome narodo...i ovo ce zlo proci a bog sacuvati drvarski narod.... MILE MARCETA ZA GRADONACELNIKA DRVARA JEDINI KOJI SE BORIO SARCEM ZA DRVAR

ODGOVORITE