Пале: Још нису осуђене убице малољетне Софије Вукадин (ВИДЕО)

Пред Окружним судом у Источном Сарајеву данас је требало бити настављено суђење Лазару Чаваркапи и Владимиру Чоди за убиство 17-огодишње Софије Вукадин почињено крајем марта прошле године у Палама.

Република Српска 26.05.2014 | 12:36
Пале: Још нису осуђене убице малољетне Софије Вукадин (ВИДЕО)

Рочиште је одгођено за 3.јуни јер се пред Судом није појавила психијатријски вјештак из Сокоца Зорица Лазаревић. Одбрана првооптуженог Лазара Чаваркапе затражила је психијатријско вјештачење јер сматрају да Чаваркапа није био урачуњив приликом почињења кривичног дјела убиства малољетне Софије Вукадин.


,,Посједујемо доказе да је првооптужени Лазар Чаваркапа за мјесец дана требао почети радити у Оружаним снагама БиХ. То значи да је прошао све тестове и да је био психички здрав. Убиство је починио из чисте обијести'', каже Фарук Балијагић адвокат породице Вукадин.


А о каквој обијести се ради говоре и у истрази доказане чињенице, да су Лазар Чаваркапа и Владимир Чодо те кобне вечери крајем марта прошле године прво дивљачки претукли 17-огодишњу Софију Вукадин, а затим јој је Чаваркапа пуцао у главу пиштољем другооптуженог Чоде. Након тога побјегли су са мјеста злочина.


,,Ово убиство Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву окарактерисало је као тешко убиство за шта је предвиђена казна дуготрајног затвора. Надам се да ће Окружни суд у Источном Сарајеву изрећи једну од најстрожијих казни у БиХ'', додаје Балијагић.


Суђење Лазару Чаваркапи и Владимиру Чоди за убиство 17-огодишње Софије Вукадин биће настављено 3.јуна ове године, свједочењем психијатријског вјештака форензичара Зорице Лазаревић .То је последње свједочење у овом случају па се изрицање пресуде очекује половином јуна.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јован

26.05.2014 11:39

Страсно. Страсно да даље бити не мозе. Јадна мајка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранислава

26.05.2014 11:43

Па ста раде правосудни органи за име Бозије, каква вјестацења, све су то трице и куцине... Јадна породица и то недузно дијете. ЛОПОВИ!!! И Суд и Тузиластво и Полиција ма сви.

ОДГОВОРИТЕ