Pale: Još nisu osuđene ubice maloljetne Sofije Vukadin (VIDEO)

Pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu danas je trebalo biti nastavljeno suđenje Lazaru Čavarkapi i Vladimiru Čodi za ubistvo 17-ogodišnje Sofije Vukadin počinjeno krajem marta prošle godine u Palama.

Republika Srpska 26.05.2014 | 12:36
Pale: Još nisu osuđene ubice maloljetne Sofije Vukadin (VIDEO)

Ročište je odgođeno za 3.juni jer se pred Sudom nije pojavila psihijatrijski vještak iz Sokoca Zorica Lazarević. Odbrana prvooptuženog Lazara Čavarkape zatražila je psihijatrijsko vještačenje jer smatraju da Čavarkapa nije bio uračunjiv prilikom počinjenja krivičnog djela ubistva maloljetne Sofije Vukadin.


,,Posjedujemo dokaze da je prvooptuženi Lazar Čavarkapa za mjesec dana trebao početi raditi u Oružanim snagama BiH. To znači da je prošao sve testove i da je bio psihički zdrav. Ubistvo je počinio iz čiste obijesti'', kaže Faruk Balijagić advokat porodice Vukadin.


A o kakvoj obijesti se radi govore i u istrazi dokazane činjenice, da su Lazar Čavarkapa i Vladimir Čodo te kobne večeri krajem marta prošle godine prvo divljački pretukli 17-ogodišnju Sofiju Vukadin, a zatim joj je Čavarkapa pucao u glavu pištoljem drugooptuženog Čode. Nakon toga pobjegli su sa mjesta zločina.


,,Ovo ubistvo Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu okarakterisalo je kao teško ubistvo za šta je predviđena kazna dugotrajnog zatvora. Nadam se da će Okružni sud u Istočnom Sarajevu izreći jednu od najstrožijih kazni u BiH'', dodaje Balijagić.


Suđenje Lazaru Čavarkapi i Vladimiru Čodi za ubistvo 17-ogodišnje Sofije Vukadin biće nastavljeno 3.juna ove godine, svjedočenjem psihijatrijskog vještaka forenzičara Zorice Lazarević .To je poslednje svjedočenje u ovom slučaju pa se izricanje presude očekuje polovinom juna.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jovan

26.05.2014 11:39

Strasno. Strasno da dalje biti ne moze. Jadna majka.

ODGOVORITE
Name

Branislava

26.05.2014 11:43

Pa sta rade pravosudni organi za ime Bozije, kakva vjestacenja, sve su to trice i kucine... Jadna porodica i to neduzno dijete. LOPOVI!!! I Sud i Tuzilastvo i Policija ma svi.

ODGOVORITE