Јовичић: За опоравак неопходно много рада и новца

Министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић оцијенио је да ће се опоравак у поплављеним подручјима одвијати доста тешко, да ће бити потребно много новца и рада, те поручио да Влада Српске чини све да посљедице санира што прије.

Република Српска 26.05.2014 | 13:50
Јовичић: За опоравак неопходно много рада и новца

Јовичић је нагласио да се на терену проводе бројне активности, међу којима отклањање крупног смећа и угинуле стоке из поплављених подручја, те чишћење улица и просторија.

Према његовим ријечима, у Добоју, који је међу градовима и општинама које су највише страдале у поплавама, стање је тешко, али ипак много боље у односу на стање од прије неколико дана.

"Колико се може рећи у овим ненормалним условима, што се тиче Добоја `нормалан` живот је од спратова који нису потпољени па навише.Први спратови у цијелом граду су погођени и они су неусловни за живот", рекао је Јовичић за "Глас Српске".

Он је додао да је у Добоју пуштена струја, ускоро се очекује и вода за пиће, а биће извршена дезинфекција, дезинсекција и дератизација.

Јовичић тврди да је оперативно-стручни тим добио наредбу да посредством Градског штаба, координатора и Министарства унутрашњих послова, провјери све могуће пријаве злоупотреба приликом достављања хуманитарне помоћи.

"Желимо да видимо да ли стварно постоје грађани који су угрожени, а нису добили помоћ. Постоје сазнања да грађани Добоја, који нису били погођени елементарном непогодом, траже хуманитарну помоћ. У овом тренутку они немају право на то", истакао је Јовичић.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Вожд

26.05.2014 07:32

Министре, реците грађанима искрено и отворено следеће "Људи, новца нема, Влада нема ни средстава нити капацитета да садашње тешко стање врати у пређашње, колико-толико подношљиво стање. Не могу којекакви штабови, повјереници, координатори и ини, конципиранани на овакав начин вратити људима вољу и жељу за подношљивим животом! Ваљда у МУП-у имате кадар школован за овакве ситуације. Полиција је у критичним ситуацијама дала свој максимум што је за сваку похвалу, али систем заштите и спашавања није конципиран да полиција носи главни терет. То каже наука кроз примјере добре праксе, а не ја као појединац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лала

26.05.2014 07:37

Само слозно И напријед И све це бити !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђоко

26.05.2014 07:54

Министре твоје је да сређујеш стање хаотично у свом ресору,да ти полиција не гази народ по тротоару па бјежи с лица мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

26.05.2014 08:09

За опоравак драги Јовичићу је потребно да твој СНСД-е оде коначно са власти у октобру једино тако ће ова држава кренути напријед јер је са њима запетљана у свему од криминала ,лоповлука па до кумовских и родбинских веза !!! ДОСТА ЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

мг

26.05.2014 08:16

Министре у овој дрзави нико не ради свој посао. Твоје је да се бавис МУП-ом, ста се петљас у обнову кад то није твој проблем или би ити мало око пара, а паре це узети Тегелтија, а ти мало мазни око униформи и возила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко33

26.05.2014 09:38

Потребно је много труда и рада али са вама на целу и васим водјама теско народу..Нема те у резервама ниста, будзет празан и сад сте од градова и опстина поцели да отимате новац..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аутсајдер

26.05.2014 10:49

А ја мислио руска помоћ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

26.05.2014 10:59

Све похвале за министра Јовицица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РобинХоод

26.05.2014 11:12

Ма нема овдје никаквог концепта. О каквим средствима за кризне ситуације причамо када знамо да се читав буџет протјера кроз цријева буџетских корисника. Да су којим случајем порези били већи, опет не би било новца за прављење брана и намиривање штете, него би нпр. ти и такви као ти умјесто за сина од сестре измислио радно мјесто и за кћерку твоје сестре у врлој нам јавној администрацији. Нема овдје ништа док не дође чврста рука, а ја можда помало наивно размишљам да би то било пребацивање дијела сувренитета на ЕУ, када би нас они хтјели наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

26.05.2014 11:22

Собзиром да нас је сатана из Ватикана плански потопио помоћу ХААРП Фактуру за репарацију штете морамо слати у Ватикан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

трто

26.05.2014 11:30

МА ХАЈДЕЕЕЕ И ТИ БИ ПАРА , Е ПАРА НЕЈМА ПА НЕЈМА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааааа

26.05.2014 12:02

Министре министер немој зезат народ предузми несто конкретно

ОДГОВОРИТЕ
Name

разоцаран

26.05.2014 19:52

Ја сам пре овога увјек овог цовјека издвајао од све те екипе из владе.Цинио ми се другацији,паметнији.Цинило ми се да ради постено.А он обицан мутавац,и полтрон СНСД-а и Додика.И јос једно.Немој ти око градјевине,око обнове.Пусти то.Пробај наци униформе за полицију.Сатрасе се зене усивајуци им хлаце.

ОДГОВОРИТЕ