Jovičić: Za oporavak neophodno mnogo rada i novca

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić ocijenio je da će se oporavak u poplavljenim područjima odvijati dosta teško, da će biti potrebno mnogo novca i rada, te poručio da Vlada Srpske čini sve da posljedice sanira što prije.

Republika Srpska 26.05.2014 | 13:50
Jovičić: Za oporavak neophodno mnogo rada i novca

Jovičić je naglasio da se na terenu provode brojne aktivnosti, među kojima otklanjanje krupnog smeća i uginule stoke iz poplavljenih područja, te čišćenje ulica i prostorija.

Prema njegovim riječima, u Doboju, koji je među gradovima i opštinama koje su najviše stradale u poplavama, stanje je teško, ali ipak mnogo bolje u odnosu na stanje od prije nekoliko dana.

"Koliko se može reći u ovim nenormalnim uslovima, što se tiče Doboja `normalan` život je od spratova koji nisu potpoljeni pa naviše.Prvi spratovi u cijelom gradu su pogođeni i oni su neuslovni za život", rekao je Jovičić za "Glas Srpske".

On je dodao da je u Doboju puštena struja, uskoro se očekuje i voda za piće, a biće izvršena dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija.

Jovičić tvrdi da je operativno-stručni tim dobio naredbu da posredstvom Gradskog štaba, koordinatora i Ministarstva unutrašnjih poslova, provjeri sve moguće prijave zloupotreba prilikom dostavljanja humanitarne pomoći.

"Želimo da vidimo da li stvarno postoje građani koji su ugroženi, a nisu dobili pomoć. Postoje saznanja da građani Doboja, koji nisu bili pogođeni elementarnom nepogodom, traže humanitarnu pomoć. U ovom trenutku oni nemaju pravo na to", istakao je Jovičić.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Vožd

26.05.2014 07:32

Ministre, recite građanima iskreno i otvoreno sledeće "Ljudi, novca nema, Vlada nema ni sredstava niti kapaciteta da sadašnje teško stanje vrati u pređašnje, koliko-toliko podnošljivo stanje. Ne mogu kojekakvi štabovi, povjerenici, koordinatori i ini, koncipiranani na ovakav način vratiti ljudima volju i želju za podnošljivim životom! Valjda u MUP-u imate kadar školovan za ovakve situacije. Policija je u kritičnim situacijama dala svoj maksimum što je za svaku pohvalu, ali sistem zaštite i spašavanja nije koncipiran da policija nosi glavni teret. To kaže nauka kroz primjere dobre prakse, a ne ja kao pojedinac.

ODGOVORITE
Name

Lala

26.05.2014 07:37

Samo slozno I naprijed I sve ce biti !

ODGOVORITE
Name

đoko

26.05.2014 07:54

Ministre tvoje je da sređuješ stanje haotično u svom resoru,da ti policija ne gazi narod po trotoaru pa bježi s lica mjesta.

ODGOVORITE
Name

srpsko sarajevo

26.05.2014 08:09

Za oporavak dragi Jovičiću je potrebno da tvoj SNSD-e ode konačno sa vlasti u oktobru jedino tako će ova država krenuti naprijed jer je sa njima zapetljana u svemu od kriminala ,lopovluka pa do kumovskih i rodbinskih veza !!! DOSTA JE

ODGOVORITE
Name

mg

26.05.2014 08:16

Ministre u ovoj drzavi niko ne radi svoj posao. Tvoje je da se bavis MUP-om, sta se petljas u obnovu kad to nije tvoj problem ili bi iti malo oko para, a pare ce uzeti Tegeltija, a ti malo mazni oko uniformi i vozila.

ODGOVORITE
Name

marko33

26.05.2014 09:38

Potrebno je mnogo truda i rada ali sa vama na celu i vasim vodjama tesko narodu..Nema te u rezervama nista, budzet prazan i sad ste od gradova i opstina poceli da otimate novac..

ODGOVORITE
Name

Autsajder

26.05.2014 10:49

A ja mislio ruska pomoć...

ODGOVORITE
Name

lazar

26.05.2014 10:59

Sve pohvale za ministra Jovicica.

ODGOVORITE
Name

RobinHood

26.05.2014 11:12

Ma nema ovdje nikakvog koncepta. O kakvim sredstvima za krizne situacije pričamo kada znamo da se čitav budžet protjera kroz crijeva budžetskih korisnika. Da su kojim slučajem porezi bili veći, opet ne bi bilo novca za pravljenje brana i namirivanje štete, nego bi npr. ti i takvi kao ti umjesto za sina od sestre izmislio radno mjesto i za kćerku tvoje sestre u vrloj nam javnoj administraciji. Nema ovdje ništa dok ne dođe čvrsta ruka, a ja možda pomalo naivno razmišljam da bi to bilo prebacivanje dijela suvreniteta na EU, kada bi nas oni htjeli naravno.

ODGOVORITE
Name

Kosta

26.05.2014 11:22

Sobzirom da nas je satana iz Vatikana planski potopio pomoću HAARP Fakturu za reparaciju štete moramo slati u Vatikan!

ODGOVORITE
Name

trto

26.05.2014 11:30

MA HAJDEEEE I TI BI PARA , E PARA NEJMA PA NEJMA .

ODGOVORITE
Name

aaaaa

26.05.2014 12:02

Ministre minister nemoj zezat narod preduzmi nesto konkretno

ODGOVORITE
Name

razocaran

26.05.2014 19:52

Ja sam pre ovoga uvjek ovog covjeka izdvajao od sve te ekipe iz vlade.Cinio mi se drugaciji,pametniji.Cinilo mi se da radi posteno.A on obican mutavac,i poltron SNSD-a i Dodika.I jos jedno.Nemoj ti oko gradjevine,oko obnove.Pusti to.Probaj naci uniforme za policiju.Satrase se zene usivajuci im hlace.

ODGOVORITE