Дванаестогодишња ученица претукла вршњакињу

Ученица Т. М. (12) претучена је на малом одмору у школском ходнику Основне школе "Свети Василије Острошки" у Требињу, пред тридесетак ђака и неколико наставника.

Република Српска 26.05.2014 | 08:29
Дванаестогодишња ученица претукла вршњакињу

Њу је претукла друга ученица, њена вршњакиња. Наставници су тренутак касније реаговали и раздвојили ученице.

Несрећну дјевојчицу је друга ученица прибила уза зид, чупала јој косу, бјесомучно ударала, а ноктима јој је оставила бројне повреде по лицу, преноси “Глас Српске”.

Повријеђеној ученици указана је љекарска помоћ у требињској Општој болници, гдје је задржана на лијечењу.

Задобила је лакше повреде по лицу и контузије по тијелу. Испричала је да се сјећа свега што се догодило.

- Ударала ме је страховито. Чупала ми је косу, ноктима повриједила лице, веома ме је бољело. На срећу, спасиле су ме наставнице - казала је дјеовјчица.

Шта је претходило овом обрачуну, није познато. Да ли је безазлена школска свађа проузроковала све ово, неизвјесно је, али, срећом, није било тежих посљедица.

Нико из породице нападнуте дјевојчице, није хтио ништа да говори новинарима, али како незванично сазнајемо, огорчени су и на школу, али и на родитеље дјевојчице која је напала њихову кћерку, преноси "Глас Српске".

Они су посебно љути јер из школе нису позвали припаднике Центра јавне безбједности, којима је догађај пријављен тек из требињске болнице.

У току је истрага о овом случају, а било је више свједока који ће помоћи да се расвијетле све околности овог догађаја.

Очигледно је да ће у све морати да буду укључени психолози, педагози, наставници школе и родитељи, а требаће много да се уради да се слични инциденти не би понављали.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Анна

26.05.2014 06:51

Страсно немам ријеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

26.05.2014 07:12

Вршњачко насиље у којем учествују дјеца која живе и одрастају у дисфункционалним породицама и гдје неки родитељи болују од ПСТС, је само један у низу узрока у којем су дјеца уједно и страдалници и насилници. Црвено свјетло за узбуну је давно упаљено! Родитељска пажња!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

?@?

26.05.2014 09:01

А ста су остали дјаци радили? Да нису навијали мозда?

ОДГОВОРИТЕ