Dvanaestogodišnja učenica pretukla vršnjakinju

Učenica T. M. (12) pretučena je na malom odmoru u školskom hodniku Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" u Trebinju, pred tridesetak đaka i nekoliko nastavnika.

Republika Srpska 26.05.2014 | 08:29
Dvanaestogodišnja učenica pretukla vršnjakinju

Nju je pretukla druga učenica, njena vršnjakinja. Nastavnici su trenutak kasnije reagovali i razdvojili učenice.

Nesrećnu djevojčicu je druga učenica pribila uza zid, čupala joj kosu, bjesomučno udarala, a noktima joj je ostavila brojne povrede po licu, prenosi “Glas Srpske”.

Povrijeđenoj učenici ukazana je ljekarska pomoć u trebinjskoj Opštoj bolnici, gdje je zadržana na liječenju.

Zadobila je lakše povrede po licu i kontuzije po tijelu. Ispričala je da se sjeća svega što se dogodilo.

- Udarala me je strahovito. Čupala mi je kosu, noktima povrijedila lice, veoma me je boljelo. Na sreću, spasile su me nastavnice - kazala je djeovjčica.

Šta je prethodilo ovom obračunu, nije poznato. Da li je bezazlena školska svađa prouzrokovala sve ovo, neizvjesno je, ali, srećom, nije bilo težih posljedica.

Niko iz porodice napadnute djevojčice, nije htio ništa da govori novinarima, ali kako nezvanično saznajemo, ogorčeni su i na školu, ali i na roditelje djevojčice koja je napala njihovu kćerku, prenosi "Glas Srpske".

Oni su posebno ljuti jer iz škole nisu pozvali pripadnike Centra javne bezbjednosti, kojima je događaj prijavljen tek iz trebinjske bolnice.

U toku je istraga o ovom slučaju, a bilo je više svjedoka koji će pomoći da se rasvijetle sve okolnosti ovog događaja.

Očigledno je da će u sve morati da budu uključeni psiholozi, pedagozi, nastavnici škole i roditelji, a trebaće mnogo da se uradi da se slični incidenti ne bi ponavljali.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Anna

26.05.2014 06:51

Strasno nemam rijeci.

ODGOVORITE
Name

Vožd

26.05.2014 07:12

Vršnjačko nasilje u kojem učestvuju djeca koja žive i odrastaju u disfunkcionalnim porodicama i gdje neki roditelji boluju od PSTS, je samo jedan u nizu uzroka u kojem su djeca ujedno i stradalnici i nasilnici. Crveno svjetlo za uzbunu je davno upaljeno! Roditeljska pažnja!!!

ODGOVORITE
Name

?@?

26.05.2014 09:01

A sta su ostali djaci radili? Da nisu navijali mozda?

ODGOVORITE