Млијеко у служби љепоте

За природну и блиставу кожу није неопходно имати скупе креме и купке. Можете и сами да направите купку од млека и овсених пахуљица. Само следите наша упутства.

Мода и љепота 26.05.2014 | 07:32
Млијеко у служби љепоте

Млеко и овсена каша су одличан избор за здрав доручак. Међутим, поред тога што нам побољшавају здравље и дају енергију, ове намирнице могу да нам послуже и у нези коже. Представљамо вам рецепт за хранљиву купку која хидрира и негује ваше тело.

Потребно вам је: шоља млека у праху, шоља млаћенице у праху (може и дупла доза млека у праху, ако не можете да нађете млаћеницу у овом облику), 1/4 шоље овсених пахуља, 1/2 шоље млевених бадема, кашика кукурузног скроба, уљана капсула витамина Е. Све састојке помешајте у блендеру и држите у затвореној тегли. Када желите да направите купку, додајте пола шоље ове мешавине води за купање.

Због чега ова купка делује тако благотворно на вашу кожу? Млечне киселине уклањају ћелије мртве коже, чинећи кожу глатком. Такође, ова киселина може посветлети мрље настале услед старења коже. Овсене пахуље имају антиупално дејство и отклањају трагове исушености на кожи

Коментари / 0

Оставите коментар