Побједа Ђукановића у Подгорици

Портпарол ДПС-а Чашлав Вешовић рекао је да ова партија има апсолутну власт у Бијелом Пољу, Пљевљима, Шавнику и Жабљаку.

Свијет 26.05.2014 | 18:00
Побједа Ђукановића у Подгорици

Коалиција за европску Подгорицу, коју предводи црногорски премијер Мило Ђукановић, освојила је на локалним изборима у том граду 47,2 одсто гласова, саопштила је невладина организација Центар за демократску транзицију (ЦДТ) после обрађених 70 одсто изборног материјала.

"То су званични резултати", рекла је представница ЦДТ-а Милица Ковачевић и додала да такав резултат не даје апсолутну власт ни Демократској партији социјалиста (ДПС), а ни другим изборним листама.

Портпарол ДПС-а Чашлав Вешовић саопштио је на основу обрађених 55 одсто бирачких места, да је та странка освојила "преко 49 одсто" гласова на локалним изборима у главном граду Црне Горе.

Он је казао да то гарантује апсолутну власт ДПС-а и њених коалиционих партнера у Подгорици. Вешовић је, такође, рекао да је ДПС са својим партнерима апсолутну власт освојио у Пљевљима, где је до сада био у опозицији.

"Пљевља су до сада била један од бастиона опозиције, па је остварени резултат ДПС-а, ако је тачан већ објављени податак, велики успех за ту странку", оценио је за црногорску телевизију политички коментатор Златко Вујовић.

Према његовим речима, ДПС има апсолутну власт и у Бијелом Пољу, Шавнику и Жабљаку. Локални избори данас су одржани у 11 црногорских општина и у Подгорици.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Дана Радман

25.05.2014 22:04

Браво Брацо Црногорци и Сестре Црногорке, Напријед према Европи!!! Боље икад, него никад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра

25.05.2014 22:15

Свака цаст за најбољег политицара на Балкану! Свака цаст и за упуцену помоц Србији! Медојевиц је све рекао са твитом Београд на води. Камо среце да у Р. Српској имамо таквог лидера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црногорац

26.05.2014 07:49

Нема апсолутну власт ни у Подгорици ни у Пљевљима али је освојио највише мандата и има највеће шансе да формира власт. Народу у Црној Гори је, очигледно, велико задовољство да живи у биједи па нека изволи. Какав народ, таква и власт, боље нијесмо ни заслужили. Само се надам да је народ у Републици Српској на мало већем степану свијести, да ће своју владајућу олигархију послати тамо ђе треба и спријечити даље осиромашћивање и приватизацију државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

26.05.2014 07:53

Браво, Црна Гора све црња и црња док не поцрвени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђија

26.05.2014 07:54

Ми смо у нашој свијетлој историји имали много несоја, али ни једнога као што си ти Мило Ђукановићу. Црна Гора је пројекат етно инжењера из Ватикана. У питању је географски појам, који језуити користе ради комадања српског етничког корпуса. Мило ми имамо 13000 година дугу историју. У Европи су сви народи Срби, осим Шиптара, које је Ватикан довео из Каспијског басена и насели на обале Средоземног мора и Мађара које довео из Азије и населио између Тисе и Дунава. Е`сад, друго је питање, што ти Мило зарад твоје гузице, покушаваш да нас замајаваш као да ми не знамо да је Црна Гора највећа српска светиња. Нема куће у Црној Гори која није дала стотину глава за српство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Ђорђија

26.05.2014 08:12

Ниси попила лијек брзо куци

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааааа

26.05.2014 09:07

Висе није ни народ при здравој свијести И здравој памети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра

26.05.2014 10:34

Све сто је обецао је урадио! Највеце пензије у региону, најмања задузеност, први је притекао у помоц Србији итд... Ја лицно не подрзавам његову политику (нпр. признање Косова), али му се не мозе оспорити да је најбољи политицар на Балкану, и да је мањи Православац од тренутних српских политицара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗОРАН

26.05.2014 18:02

ЧЕСТИТКЕ ОД ДОДИКОВИХ ЉУДИ-УЗВРАТИ НАМ У ОКТОБРУ КАД ДОДИК ПОБЈЕДИ-ИАКО КАЖУ ДА СМО КРИМИНАЛЦИ МИ ПОБЈЕЂУЈЕМО ЛАЖУ И ИЗМИШЉАЈУ

ОДГОВОРИТЕ