Pobjeda Đukanovića u Podgorici

Portparol DPS-a Čašlav Vešović rekao je da ova partija ima apsolutnu vlast u Bijelom Polju, Pljevljima, Šavniku i Žabljaku.

Svijet 26.05.2014 | 18:00
Pobjeda Đukanovića u Podgorici

Koalicija za evropsku Podgoricu, koju predvodi crnogorski premijer Milo Đukanović, osvojila je na lokalnim izborima u tom gradu 47,2 odsto glasova, saopštila je nevladina organizacija Centar za demokratsku tranziciju (CDT) posle obrađenih 70 odsto izbornog materijala.

"To su zvanični rezultati", rekla je predstavnica CDT-a Milica Kovačević i dodala da takav rezultat ne daje apsolutnu vlast ni Demokratskoj partiji socijalista (DPS), a ni drugim izbornim listama.

Portparol DPS-a Čašlav Vešović saopštio je na osnovu obrađenih 55 odsto biračkih mesta, da je ta stranka osvojila "preko 49 odsto" glasova na lokalnim izborima u glavnom gradu Crne Gore.

On je kazao da to garantuje apsolutnu vlast DPS-a i njenih koalicionih partnera u Podgorici. Vešović je, takođe, rekao da je DPS sa svojim partnerima apsolutnu vlast osvojio u Pljevljima, gde je do sada bio u opoziciji.

"Pljevlja su do sada bila jedan od bastiona opozicije, pa je ostvareni rezultat DPS-a, ako je tačan već objavljeni podatak, veliki uspeh za tu stranku", ocenio je za crnogorsku televiziju politički komentator Zlatko Vujović.

Prema njegovim rečima, DPS ima apsolutnu vlast i u Bijelom Polju, Šavniku i Žabljaku. Lokalni izbori danas su održani u 11 crnogorskih opština i u Podgorici.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Dana Radman

25.05.2014 22:04

Bravo Braco Crnogorci i Sestre Crnogorke, Naprijed prema Evropi!!! Bolje ikad, nego nikad!

ODGOVORITE
Name

Kontra

25.05.2014 22:15

Svaka cast za najboljeg politicara na Balkanu! Svaka cast i za upucenu pomoc Srbiji! Medojevic je sve rekao sa tvitom Beograd na vodi. Kamo srece da u R. Srpskoj imamo takvog lidera.

ODGOVORITE
Name

Crnogorac

26.05.2014 07:49

Nema apsolutnu vlast ni u Podgorici ni u Pljevljima ali je osvojio najviše mandata i ima najveće šanse da formira vlast. Narodu u Crnoj Gori je, očigledno, veliko zadovoljstvo da živi u bijedi pa neka izvoli. Kakav narod, takva i vlast, bolje nijesmo ni zaslužili. Samo se nadam da je narod u Republici Srpskoj na malo većem stepanu svijesti, da će svoju vladajuću oligarhiju poslati tamo đe treba i spriječiti dalje osiromašćivanje i privatizaciju države.

ODGOVORITE
Name

Bole

26.05.2014 07:53

Bravo, Crna Gora sve crnja i crnja dok ne pocrveni.

ODGOVORITE
Name

Đorđija

26.05.2014 07:54

Mi smo u našoj svijetloj istoriji imali mnogo nesoja, ali ni jednoga kao što si ti Milo Đukanoviću. Crna Gora je projekat etno inženjera iz Vatikana. U pitanju je geografski pojam, koji jezuiti koriste radi komadanja srpskog etničkog korpusa. Milo mi imamo 13000 godina dugu istoriju. U Evropi su svi narodi Srbi, osim Šiptara, koje je Vatikan doveo iz Kaspijskog basena i naseli na obale Sredozemnog mora i Mađara koje doveo iz Azije i naselio između Tise i Dunava. E`sad, drugo je pitanje, što ti Milo zarad tvoje guzice, pokušavaš da nas zamajavaš kao da mi ne znamo da je Crna Gora najveća srpska svetinja. Nema kuće u Crnoj Gori koja nije dala stotinu glava za srpstvo!

ODGOVORITE
Name

@Đorđija

26.05.2014 08:12

Nisi popila lijek brzo kuci

ODGOVORITE
Name

aaaaa

26.05.2014 09:07

Vise nije ni narod pri zdravoj svijesti I zdravoj pameti.

ODGOVORITE
Name

Kontra

26.05.2014 10:34

Sve sto je obecao je uradio! Najvece penzije u regionu, najmanja zaduzenost, prvi je pritekao u pomoc Srbiji itd... Ja licno ne podrzavam njegovu politiku (npr. priznanje Kosova), ali mu se ne moze osporiti da je najbolji politicar na Balkanu, i da je manji Pravoslavac od trenutnih srpskih politicara!

ODGOVORITE
Name

ZORAN

26.05.2014 18:02

ČESTITKE OD DODIKOVIH LJUDI-UZVRATI NAM U OKTOBRU KAD DODIK POBJEDI-IAKO KAŽU DA SMO KRIMINALCI MI POBJEĐUJEMO LAŽU I IZMIŠLJAJU

ODGOVORITE