Судбина сурова према Атлетику

Атлетико Мадрид је и овога пута у финалу Лиге шампииона доживео исту сурову судбину као и пре 40 година, констатују шпански медији.

Фудбал 25.05.2014 | 16:47
Судбина сурова према Атлетику

Реал је у суботу у Лисбону поражен од Реала 4:1 након продужетака, иако је водио до надокнаде времена. 1974. Бајерн је изједначио у 119. минуту и у поновољеном мечу славио 4:0.

"Поново је Атлетико Мадрид на својој кожи искусио суровост фудбала у континенталном финалу", каже се на насловној страни "Марке".

Шпански медији подсећају да се у случају Атлетико Мадрида историја сурово понавља, евоцирајући финале 1974. када је играч Бајерна Ханс Георг Шварценбенк у 119. минуту изједначио,, а два дана касније одихграна је одлучујућа утакмица коју је Бајерн добио са 4:0.

"Атлетико Мадрид је изгубио пре 40 година према скоро истом сценарију, када је гол Шварценбека омогућио одигравање одлучујућег меча у којем Бајерн није имао правог противника", подсећа каталонски "Ел мундо депортиво".

"Ел Паис" такодје констатује да се судбина сурово поиграла са Атлетиком.

"Титула је била историјски знацајна јер је Реал Мадрид крунисан по десети пут, а Алетико је осудјен на исти сурови начин као пре четири деценије", закључује "Ел Паис".

Коментари / 0

Оставите коментар