Sudbina surova prema Atletiku

Atletiko Madrid je i ovoga puta u finalu Lige šampiiona doživeo istu surovu sudbinu kao i pre 40 godina, konstatuju španski mediji.

Fudbal 25.05.2014 | 16:47
Sudbina surova prema Atletiku

Real je u subotu u Lisbonu poražen od Reala 4:1 nakon produžetaka, iako je vodio do nadoknade vremena. 1974. Bajern je izjednačio u 119. minutu i u ponovoljenom meču slavio 4:0.

"Ponovo je Atletiko Madrid na svojoj koži iskusio surovost fudbala u kontinentalnom finalu", kaže se na naslovnoj strani "Marke".

Španski mediji podsećaju da se u slučaju Atletiko Madrida istorija surovo ponavlja, evocirajući finale 1974. kada je igrač Bajerna Hans Georg Švarcenbenk u 119. minutu izjednačio,, a dva dana kasnije odihgrana je odlučujuća utakmica koju je Bajern dobio sa 4:0.

"Atletiko Madrid je izgubio pre 40 godina prema skoro istom scenariju, kada je gol Švarcenbeka omogućio odigravanje odlučujućeg meča u kojem Bajern nije imao pravog protivnika", podseća katalonski "El mundo deportivo".

"El Pais" takodje konstatuje da se sudbina surovo poigrala sa Atletikom.

"Titula je bila istorijski znacajna jer je Real Madrid krunisan po deseti put, a Aletiko je osudjen na isti surovi način kao pre četiri decenije", zaključuje "El Pais".

Komentari / 0

Ostavite komentar