Карлова трећа титула

Тренер Реал Мадрида Карло Анчелоти освојио је своју трећу титулу шампиона Европе и изједначио се са легендарним Бобом Пејзлијем из Ливерпула.

Фудбал 25.05.2014 | 16:37
Карлова трећа титула

Италијан је након финала са Атлетиком рекао да ни у једном тренутку није престао да верује да ће његов тим изједначити.

"Најтеже је било доћи до изједначујућег поготка, морали смо орати и копати да би га дали јер се Атлетико добро бранио. Никада нисам престао да верујем. Тај гол дао нам је снагу, након тога су моји играчи показали велику страст", рекао је Анчелоти.

Атлетико је на Лужу водио до надокнаде времена, а онда је два минута пре истека Серхио Рамос главом донео изједначење и продужетке Реалу.

"У полувремену сам играчима рекао да убрзају игру и пронађу више идеја у нападачкој игри. У продужецима сам одлучио да нападам преко крила, јер смо им на тим позицијама створили највише проблема. Не бих рекао да је пет минута судијског времена било превише, јер је било много прекида у другом полувремену. На крају можете рећи да сам имао много среће, али права је истина да смо давали све од себе, свој максимум до последње секунде", рекао је Анчелоти.

Пре неколико месеци је изгледало да ће Реал имати још једну разочаравајућу сезону, али ју је на крају завршио са два трофеја.

"Ово је јако добра сезона за нас, у којој смо освојили два трофеја. Имали смо два врло тешка финала, прво у Купу краља, а сада и у Лиги шампиона. Напорно смо радили за ова остварења", додао је италијански стручњак.

Анчелотију је ово трећа тренерска титулар шампиона Европе, а пета укупно, јер је две освојио и као играч са Миланом.

Коментари / 0

Оставите коментар