Karlova treća titula

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti osvojio je svoju treću titulu šampiona Evrope i izjednačio se sa legendarnim Bobom Pejzlijem iz Liverpula.

Fudbal 25.05.2014 | 16:37
Karlova treća titula

Italijan je nakon finala sa Atletikom rekao da ni u jednom trenutku nije prestao da veruje da će njegov tim izjednačiti.

"Najteže je bilo doći do izjednačujućeg pogotka, morali smo orati i kopati da bi ga dali jer se Atletiko dobro branio. Nikada nisam prestao da verujem. Taj gol dao nam je snagu, nakon toga su moji igrači pokazali veliku strast", rekao je Ančeloti.

Atletiko je na Lužu vodio do nadoknade vremena, a onda je dva minuta pre isteka Serhio Ramos glavom doneo izjednačenje i produžetke Realu.

"U poluvremenu sam igračima rekao da ubrzaju igru i pronađu više ideja u napadačkoj igri. U produžecima sam odlučio da napadam preko krila, jer smo im na tim pozicijama stvorili najviše problema. Ne bih rekao da je pet minuta sudijskog vremena bilo previše, jer je bilo mnogo prekida u drugom poluvremenu. Na kraju možete reći da sam imao mnogo sreće, ali prava je istina da smo davali sve od sebe, svoj maksimum do poslednje sekunde", rekao je Ančeloti.

Pre nekoliko meseci je izgledalo da će Real imati još jednu razočaravajuću sezonu, ali ju je na kraju završio sa dva trofeja.

"Ovo je jako dobra sezona za nas, u kojoj smo osvojili dva trofeja. Imali smo dva vrlo teška finala, prvo u Kupu kralja, a sada i u Ligi šampiona. Naporno smo radili za ova ostvarenja", dodao je italijanski stručnjak.

Ančelotiju je ovo treća trenerska titular šampiona Evrope, a peta ukupno, jer je dve osvojio i kao igrač sa Milanom.

Komentari / 0

Ostavite komentar