Шамац: Већина потрошача добила струју

На подручју општине Шамац до сада је електричну енергију добио 5.371 потрошач од укупно 7.516, изјавио је Срни управник Радне јединице "Електро-Добоја" у Шамцу Здравко Тодоровић.

Република Српска 25.05.2014 | 10:49
Шамац: Већина потрошача добила струју

Тодоровић је рекао да данас треба да буде прикључено око 500 потрошача у граду са трафо-станица Ново Насеље један, два и три, Центар два, пет и седам, Мун један и два.

Према његовим ријечима, приоритет је пуштање у функцију трафо-станице Водовод, али је она још недоступна, јер је пуна воде.

"Ако то потраје и ако се вода буде споро повлачила са те локације, разматраћемо да обезбиједимо изградњу нисконапонске мреже са сусједних трафо-станица које се планирају данас пустити у функцију", каже Тодоровић.

Он је истакао да је проблем и што су под водом трафо-станице Центар 10 - Електродистрибуција, Центар четири - основна и средња школа, Центар осам - Ново Насеље, те Дуга један, два и три.

Тодоровић каже да ће те станице бити пуштене у функцију када се стекну услови.

"На терену су екипе из Шамца, Брода, Добоја, Дервенте и Модриче који даноноћно раде на прикључивању потрошача на електро-мрежу", истакао је Тодоровић.

Коментари / 0

Оставите коментар