Šamac: Većina potrošača dobila struju

Na području opštine Šamac do sada je električnu energiju dobio 5.371 potrošač od ukupno 7.516, izjavio je Srni upravnik Radne jedinice "Elektro-Doboja" u Šamcu Zdravko Todorović.

Republika Srpska 25.05.2014 | 10:49
Šamac: Većina potrošača dobila struju

Todorović je rekao da danas treba da bude priključeno oko 500 potrošača u gradu sa trafo-stanica Novo Naselje jedan, dva i tri, Centar dva, pet i sedam, Mun jedan i dva.

Prema njegovim riječima, prioritet je puštanje u funkciju trafo-stanice Vodovod, ali je ona još nedostupna, jer je puna vode.

"Ako to potraje i ako se voda bude sporo povlačila sa te lokacije, razmatraćemo da obezbijedimo izgradnju niskonaponske mreže sa susjednih trafo-stanica koje se planiraju danas pustiti u funkciju", kaže Todorović.

On je istakao da je problem i što su pod vodom trafo-stanice Centar 10 - Elektrodistribucija, Centar četiri - osnovna i srednja škola, Centar osam - Novo Naselje, te Duga jedan, dva i tri.

Todorović kaže da će te stanice biti puštene u funkciju kada se steknu uslovi.

"Na terenu su ekipe iz Šamca, Broda, Doboja, Dervente i Modriče koji danonoćno rade na priključivanju potrošača na elektro-mrežu", istakao je Todorović.

Komentari / 0

Ostavite komentar