У Бијељини остаје ванредна ситуација

У Бијељини је процијењено да у граду још има разлога за задржавање ванредне ситуације, која је уведена због поплаве, рекао је данас градоначелник Мићо Мићић.

Република Српска 24.05.2014 | 17:33
У Бијељини остаје ванредна ситуација

Водостај ријеке Саве на Рачи у 9 часова је био 750 центиметара, што је кота на којој се проглашава ванредна одбрана од поплава, и за два метра је нижи од највећег водостаја који је Сава имала током плављења Семберије.

На још заплављеном подручју села Бродац, Балатун и Велино Село и данас траје сакупљање угинулих животиња чамцима Цивилне заштите.

Протеклих дана свакодневно је скупљано око 15 тона животињских лешева, који се одвозе на нешкодљиво уклањање у Инђију.

У четири центра за смјештај евакуисаног становништва налази се још око 400 људи, међу којима су мајке с дјецом, стари и немоћни.

Француска Амбасада у БиХ обезбиједила је помоћ у шаторима, који ће бити употријебљени за смјештај лица чије су куће порушене у поплави или су неупотребљиве за становање.

Директор бијељинске болнице Синиша Максимовић рекао је новинарима да се у старој згради ове здравствене установе још налази 47 пацијената евакуисаних из поплављеног подручја, стари, немоћни, непокретни и пацијенти са тешком малигном болешћу који су остали без својих домова и о којима се брине болничко особље.

Према његовим ријечима, у протеклих седам дана од када се град бори против несреће која га је задесила, у Бијељини је рођено 30 беба.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бибер

24.05.2014 17:17

Како се понаса власт у граду ванрено стање неце се ни укидати!!! Пола града јос није оцисцено.Депонија ради само до 22 сата. Треба отици само у улицу Цирила и Методије у којој и даље лези вода а нико из власти није обисао нард који зиви у тој улици.Струја у многе дијелове долазила је висе на оснву лицног познанства са људима који раде у дистрибуцији него по неком озбиљном плану.Ово је само дио пропуста власти уз највеци на поцетку ове нереце јер због неблаговремене доставе пијеска и вреца у улици Кулина Бана Даница је потопила огроман број куца. Знам да ово нецете објавити али навео сам ИСТИНУ И ЦИЊЕНИЦЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

25.05.2014 16:20

Чини ми се да је Мићо уморан и да треба макар дан одмора, по ономе што сам гледао не знам да ли је и колико и спавао ове седмице, али знам да ће ући у историју Српске као предсједник или као градоначелник то је до нас.

ОДГОВОРИТЕ