U Bijeljini ostaje vanredna situacija

U Bijeljini je procijenjeno da u gradu još ima razloga za zadržavanje vanredne situacije, koja je uvedena zbog poplave, rekao je danas gradonačelnik Mićo Mićić.

Republika Srpska 24.05.2014 | 17:33
U Bijeljini ostaje vanredna situacija

Vodostaj rijeke Save na Rači u 9 časova je bio 750 centimetara, što je kota na kojoj se proglašava vanredna odbrana od poplava, i za dva metra je niži od najvećeg vodostaja koji je Sava imala tokom plavljenja Semberije.

Na još zaplavljenom području sela Brodac, Balatun i Velino Selo i danas traje sakupljanje uginulih životinja čamcima Civilne zaštite.

Proteklih dana svakodnevno je skupljano oko 15 tona životinjskih leševa, koji se odvoze na neškodljivo uklanjanje u Inđiju.

U četiri centra za smještaj evakuisanog stanovništva nalazi se još oko 400 ljudi, među kojima su majke s djecom, stari i nemoćni.

Francuska Ambasada u BiH obezbijedila je pomoć u šatorima, koji će biti upotrijebljeni za smještaj lica čije su kuće porušene u poplavi ili su neupotrebljive za stanovanje.

Direktor bijeljinske bolnice Siniša Maksimović rekao je novinarima da se u staroj zgradi ove zdravstvene ustanove još nalazi 47 pacijenata evakuisanih iz poplavljenog područja, stari, nemoćni, nepokretni i pacijenti sa teškom malignom bolešću koji su ostali bez svojih domova i o kojima se brine bolničko osoblje.

Prema njegovim riječima, u proteklih sedam dana od kada se grad bori protiv nesreće koja ga je zadesila, u Bijeljini je rođeno 30 beba.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Biber

24.05.2014 17:17

Kako se ponasa vlast u gradu vanreno stanje nece se ni ukidati!!! Pola grada jos nije ocisceno.Deponija radi samo do 22 sata. Treba otici samo u ulicu Cirila i Metodije u kojoj i dalje lezi voda a niko iz vlasti nije obisao nard koji zivi u toj ulici.Struja u mnoge dijelove dolazila je vise na osnvu licnog poznanstva sa ljudima koji rade u distribuciji nego po nekom ozbiljnom planu.Ovo je samo dio propusta vlasti uz najveci na pocetku ove nerece jer zbog neblagovremene dostave pijeska i vreca u ulici Kulina Bana Danica je potopila ogroman broj kuca. Znam da ovo necete objaviti ali naveo sam ISTINU I CINJENICE!!!

ODGOVORITE
Name

Srpsko Sarajevo

25.05.2014 16:20

Čini mi se da je Mićo umoran i da treba makar dan odmora, po onome što sam gledao ne znam da li je i koliko i spavao ove sedmice, ali znam da će ući u istoriju Srpske kao predsjednik ili kao gradonačelnik to je do nas.

ODGOVORITE