Тајланд: Ухапшена бивша премијерка

Лидери војне хунте привели бившу тајландску премијерка Јинглук Шинаватра. Портпарол војске кажео да ће притвор можда трајати и недељу дана.

Свијет 24.05.2014 | 15:17
Тајланд: Ухапшена бивша премијерка

Портпарол војске, пуковник Винтај Суваре, рекао је да би лидери смењене тајландске владе и други истакнути политичари могли остати у притвору до недељу дана, наводи АФП, преноси Тањуг.

"Они ће остати у притвору до недељу дана, у зависности од размера њиховог учествовања у политичким немирима на Тајланду", рекао је он.

Судбина Јинглукове и великог броја других личности из смењене владе, као и њене странке Пуеа Таи, представљају мистерију од када их је војска јуче привела.

"Потврђено је да је војска Јинглук Шинаватру јуче привела на разговор и од тада је притворена", рекао је извор који је био члан владе бивше премијерке и био је присутан када се предала.
Он је казао да је и даље непознато где се она налази.

У најновијем обрту током дугогодишњих политичких немира на Тајланду, начелник генералштаба војске Прајут Чан-О-Ча у четвртак је сменио цивилну владу, уз образложење да ће тиме бити спречена ескалација сукоба у земљи.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

24.05.2014 15:19

Зато је Миле цим се доватио власти одмах уништио војску да му се не деси овако као овој

ОДГОВОРИТЕ