Tajland: Uhapšena bivša premijerka

Lideri vojne hunte priveli bivšu tajlandsku premijerka Jingluk Šinavatra. Portparol vojske kažeo da će pritvor možda trajati i nedelju dana.

Svijet 24.05.2014 | 15:17
Tajland: Uhapšena bivša premijerka

Portparol vojske, pukovnik Vintaj Suvare, rekao je da bi lideri smenjene tajlandske vlade i drugi istaknuti političari mogli ostati u pritvoru do nedelju dana, navodi AFP, prenosi Tanjug.

"Oni će ostati u pritvoru do nedelju dana, u zavisnosti od razmera njihovog učestvovanja u političkim nemirima na Tajlandu", rekao je on.

Sudbina Jinglukove i velikog broja drugih ličnosti iz smenjene vlade, kao i njene stranke Puea Tai, predstavljaju misteriju od kada ih je vojska juče privela.

"Potvrđeno je da je vojska Jingluk Šinavatru juče privela na razgovor i od tada je pritvorena", rekao je izvor koji je bio član vlade bivše premijerke i bio je prisutan kada se predala.
On je kazao da je i dalje nepoznato gde se ona nalazi.

U najnovijem obrtu tokom dugogodišnjih političkih nemira na Tajlandu, načelnik generalštaba vojske Prajut Čan-O-Ča u četvrtak je smenio civilnu vladu, uz obrazloženje da će time biti sprečena eskalacija sukoba u zemlji.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

24.05.2014 15:19

Zato je Mile cim se dovatio vlasti odmah uništio vojsku da mu se ne desi ovako kao ovoj

ODGOVORITE